Zavřít reklamu

Poté, co jsem se měl možnost v minulé recenzi seznámit se značkou Audio Pro a zjistit, co za zvuk Skandinávci vykouzlili ze svých reproduktorů, přistála mi na stůl další zajímavá krabička s názvem Audio Pro C10. Tentokrát se jedná o poznání větší reproduktor, který nabízí multiroom funkci a přehrávání přes AirPlay nebo Bluetooth. Vzhledem k váze a velikosti se sice již nejedná o přenosný reproduktor, ale svým vzhledem nijak nevybočuje z rodiny Audio Pro. Pojďme se podívat na to, jak obstojí Audio Pro tentokrát a zda bude hrát tak dobře, jak působí minimálně jeho zpracování.

Co se samotného těla a jeho zpracování nebo použitých materiálů týká, neliší se reproduktor téměř ničím od svého menšího přenosného brášky, kterým je model Audio Pro T3, jehož recenzi si můžete přečíst v článku: Audio Pro T3: malý tělem, obrovský zvukem. Tělo je velmi robustní a kvalita z něj čiší na každém rohu. Výrobce i tentokrát použil na samotné tělo dřevo, reproduktory pak zakryl kovovou mřížkou a vrchní stranu reproduktoru vybavil poutkem pro přenášení z pravé kůže. Spodní stranu pak zdobí gumové podložky, díky kterým nevzniká rezonance a zvuk díky tomu není ovlivněn podložkou na kterou umístíte samotný reproduktor.

Audio Pro C10

Na rozdíl od menší bezdrátové varianty však najdeme na horní straně větší množství ovládacích prvků. Ty jsou opět vyvedeny v kovovém provedení a slouží k ovládání hlasitosti, přepínání mezi vstupy zvuku, pauze / pokračování přehrávání a samozřejmě díky tomu, že se jedná v případě C10 o takzvaný multiroom reproduktor, můžete přepínat také jednotlivé kanály. Zajímavostí je také 3,5mm jack konektor umístěný netradičně přímo na ovládacím panelu vedle tlačítek. Můžete přes něj připojit zdroj hudby pomocí kabelu a využít tak i drátové přehrávání.

Zadní strana pak kromě výdechu subwooferu nabízí také vstup pro připojení ethernet kabelu, přes který můžete šířit zvuk stejně jako přes Wi-Fi nebo Bluetooth. Taktéž zde naleznete výstup pro pravý, levý kanál a externí subwoofer, díky čemuž můžete reproduktor rozšířit o další repráky a vytvořit si tak menší sestavu. Kromě portu pro připojení adaptéru do zásuvky nabízí zadní strana také USB port sloužící pro nabíjení zařízení jako je například iPhone nebo iPad.

Abyste využili plnohodnotně funkci multiroom, musíte si do svého zařízení stáhnout aplikaci s názvem Audio Pro Control, do které následně přidáte všechny své Audio Pro multiroom reproduktory. K reproduktorům nastavíte jejich umístění a pustíte do nich hudbu z vaší oblíbené streamovací služby nebo přímo z knihovny.  Následně můžete během přehrávání přepínat jednotlivé kanály a zdroje zvuku. Osobně jsem nikdy neměl potřebu chodit po celém domě nebo bytě a poslouchat hudbu všude, kam se hnu nebo naopak nutit zbytek rodiny poslouchat to stejné co já. Pokud ji však máte a využíváte multiroom, pak jej C10 samozřejmě zvládá na výbornou.

Samotná aplikace je velmi intuitivní a její obsluhu zvládne skutečně každý. Milovníky různých nastavování a změn může trošku mrzet absence nastavení, ovšem na druhou stranu je to ku prospěchu věci při jednoduchém ovládání. Připojení reproduktoru do wi-fi síte je pak stejně snadné jako samotné ovládání. Navíc design samotné aplikace rozhodně neurazí, a naopak potěší zejména milovníky takzvaného Dark Mode.

Můžete mít reproduktor klidně ze zlata posázeného diamanty, ale bude vám to vše k ničemu, když nebude hrát zatraceně dobře. Právě proto je i v případě C10 tím nejdůležitějším aspektem zvuk. Jak jsem již psal minule, když jsem měl možnost poprvé poslechnout charakteristiku zvuku společnosti Audio Pro. Pořád mám pocit, jak kdyby se jednalo o zvuk z Anglie než ze Skandinávie. Audio Pro C10 má opět hodně hutný zvuk s důrazem na basy, který však dává vyniknout všem tónům a dokážete si skvěle vychutnat veškeré nástroje, které zazní ve vašich oblíbených skladbách. Tím nejdůležitějším, co pak C10 nabízí, je fakt, že i když je zvuk hutný a máte z něj klubový pocit, v žádném případě nespojuje jednotlivé tóny a dává jim tak dostatek prostoru k vyniknutí.

Ať už si pustíte tvrdý rap, hard rock nebo melodické balady, vždy uslyšíte plný rozsah tónů jednotlivých nástrojů, vyvážený zvuk s mírným sklonem k basům, který je však v tomto případě žádaný a nejedná se o nic přehnaného. Navíc reproduktor zvládá plnohodnotnou reprodukci ve stejně vysoké kvalitě až do své maximální hlasitosti a tak pokud si jej pořizujete především kvůli multiroom s tím, že máte obrovský dům, vynikne jeho zvuk skutečně v celé místnosti bez toho, aniž by došlo ke zkreslení kvality.

IMG_1707

Rád bych ještě dodal, že je důležité nechat reproduktor správně rozehrát. Nechte jej klidně zavřený v nějaké místnosti, kde vás nebude rušit a přehrávejte na něm alespoň 24 hodin v kuse rozdílné skladby, aby se membrány probudily k životu a jeho zvuk se dokázal projevit na sto procent. Jen pak budete mít jistotu, že slyšíte reproduktor v tom nejlepším, co dovede a zvukový výkon není ničím a nijak zkreslený.

Pokud hledáte kvalitní reproduktor, který má hutný zvuk, jenž dává vyniknout zejména basům a využijete funkce jako je multiroom nebo AirPlay, pak je Audio Pro C10 velmi zajímavou možností, která rozhodně stojí za povšimnutí. Samotný zvuk pak rozhodně stojí za to a dává vám pocit, že posloucháte skutečně hudbu tak, jak byla nahrána bez nějakých umělých přídavků, které čas od času reproduktory používají. Vše je hutné a připadáte si jako v tom nejlepším rockovém klubu ve staré Anglii a i když basy skutečně cítíte, stále je zde dynamický rozsah dost velký na to, aby vynikly i výšky a středy. Rozhodně doporučuji, abyste si jej minimálně poslechli a věřím, že po poslechu dobře rozehraného kousku, si jej rádi odnesete domů.

  • Audio Pro C10 si můžete zakoupit přímo zde.

IMG_1711

Dnes nejčtenější

.