Zavřít reklamu

Blizzard Enetertainment sa v posledných týždňoch postaral o poriadne rozvírenie videoherných vôd, keď predstavil svoj pripravovaný projekt z univerza Diablo. Fanúšikovia legendárneho RPG univerza si brúsili zuby na nové pokračovanie série, no vľetko čo sa im ušlo, bolo „len“ ohlásenie mobilného titulu Diablo: Immortal. To pochopiteľne celú fanúšikovskú základňu naštvalo, čo sa odrazilo na ostrej kritike pripravovanej hry. Mbilná adaptácia pre Diablo ešte ani neuzrela svetlo sveta, no už sa jej podarilo zlomiť rekord v podobe najväčšieho počtu dislike-ov na traileri zverejnenom na Youtube. Blizzard však vo svojej iniciatíve prínosu hier na mobilné zariadenia rozhodne nekončí a preto chystá ďalší titul. Na obrazovkách našich smartfónov sa objaví hra z univerza Warcraft, ktorá bude spracovaná na štýl známeho Pokémon GO.

Pokémon GO si svojho času vyslúžilo milióny fanúšikov, ktorí si tento počin užívajú dodnes. Množstvo vývojárov sa pokúsilo vyrukovať s vlastnou hrou na rovnakej báze, no nemožno hovoriť o žiadnych senzáciách. Lovenie duchov v hre Ghostbusters World alebo naháňanie dinosaurov z Jurského Parku síce znie zábavne, no jedná sa o rovnaký princíp hry, s ktorým prišlo spomínané Pokémon GO. Blizzard sa však spolieha na extrémnu popularitu a základňu hráčov, ktorou disponuje obrovské univerzum s tematikou Warcraft.

Momentálne neexistuje veľa oficiálnych informácií, ktoré by prezradzovali príbeh hry, zahrnuté postavy alebo iné herné mechaniky. Vieme však, že „Warcraft GO“ prinesie omnoho viac singleplayerových elementov a omnoho viac obsahu. Apoň to tvrdí Blizzard vo svojom oznámení. Myšlienka projektu vzišla z popularity hry Pokémon GO, ktorú si užívajú a hrajú aj samotní zamestanci Blizzardu. Spoločnosť sa tak chce zaslúžiť o skutočnú revolúciu na poli interaktívnych hier, čo chcú docieliť hlavne unikátnym spracovaním a množstvom herných prvkov, ako pre hru viacerých hráčov, tak aj pre osobné potešenie. Nechajme sa teda prekvapiť, aké vychytávky si pre nás Blizzard pripravuje a či sa mu podarí prekonať slávu legendárnych Pokémonov.

Warcraft

Dnes nejčtenější

.