Zavřít reklamu

Osobně na mém MacBooku velice rád používám gesta a práci bez Trackpadu už si zvládnu jen horko těžko představit. Je zde ale jedna věc, která mě lehce štve. Vsadím se, že většina z nás používá pro přechod mezi aplikacemi gesto posunutí třemi prsty. Podle mého názoru se jedná o naprosto geniální gesto, které by měl využívat každý uživatel MacBooku. Pokud tohle gesto aktivně používáte, tak už se vám určitě alespoň jednou stalo, že jste se namísto přesunutí mezi aplikacemi dočkali pouze akce „zpět“ nebo „vpřed“, například v Safari.

Osobně se mi tato nepříjemnost stává, respektive stávala, velice často. Při psaní článků a návodů totiž potřebuji rychle přepínat mezi aplikacemi a článkem, kterým zrovna píšu. A věřte nebo ne, už několikrát se mi stalo, že jsem díky špatně provedenému gestu pro přechod mezi aplikace přišel o celý článek a nebo alespoň o jeho podstatnou část. Někdy stačí opravdu málo, například aby jeden z vašich prstů nedolehl na plochu Trackpadu a průšvih je rázem na světě. Proto jsem si řekl, že s touto problematikou nadobro skoncuji a při té příležitosti jsem se rozhodl, že se s vámi o mou zkušenost podělím.

Jak deaktivovat gesto „zpět“ a „vpřed“ prováděné dvěma prsty

Abychom mohli gesto deaktivovat, musíme na našem MacBooku přejít do Předvoleb systému. To provedeme tak, že v levé části horní lišty klikneme na Apple logo a z rozbalovacího menu vybereme možnost Předvolby systému… Otevře se nové okno, ve kterém klikneme na možnost Trackpad (druhá řada, pátá zleva). Poté se v horním menu přepneme do záložky Další gesta a zde odškrtneme první možnost – Přejetí mezi stránkami. Poté můžeme předvolby systému zavřít.

Od této doby už se nebude stávat, že byste se nechtěně namísto přesunu mezi aplikacemi dočkali přesunu mezi stránkami. Osobně jsem stejně přesun mezi stránkami příliš nevyužíval, a proto mi rozhodně nebude příliš chybět.

dvaprsty_fb

Dnes nejčtenější

.