Zavřít reklamu

Apple Maps nesklidily po svém představení žádný obří úspěch a sám Apple je označil za jeden ze svých přešlapů. Tomuto by však mohl být brzy konec, protože jak se zdá, jablečná společnost se usilovně snaží své mapy výrazně vylepšit. Na tento fakt taktéž upozornila fotografie muže, který byl viděn na křižovatce v San Franciscu a na zádech měl batoh s technologií Lidar – což bylo vůbec poprvé, kdy byl spatřen chodec s tímto vybavením. Zcela běžné jsou totiž jen auta či dodávky, které skenují dané okolí. Tehdy Apple oznámil, že se chystá sbírat data chodců, neboli pěších uživatelů, a to s celkem jednoduchým odůvodněním.

Pokud patříte do skupiny lidí, která si svých osobních dat velmi váží a nechce sdílet své pěší trasy, nemusíte se ničeho bát. Tento sběr dat se týká pouze uživatelů z některých měst Kalifornie, mezi kterými nalezneme například Los Angeles nebo Cupertino. Proč to ale jablečná společnost dělá? Jak jsem již zmínil výše, důvod je zcela jednoduchý. Apple tímto chce všeobecně zlepšit trasy pro chodce, a to se svými jedinečnými daty. Eddy Cue, který se stará o vývoj Apple Maps, v rozhovoru pro TechCrunch sdělil, že vybudují nejlepší mapovou aplikaci na světě, a to naprosto od základů.

Díky tomuto kroku by aplikace následně mohla nabídnout chodcům trasy, které jsou nejčastěji využity, avšak dosud nebyly zmapovány. Mezi hlavní vychytávky Apple Maps by se taktéž mělo zařadit detailní zobrazení stromů, budov, parkovišť, sportovních hřišť a mnoho dalšího, přičemž některé z těchto vylepšeních jsou v Kalifornii k dispozici již od aktualizace operačního systému na verzi iOS 12.

Dle Applu budou všechny novinky dostupné běhěm následujícího roku, avšak pouze na území Spojených států. Kdy se těchto vylepšení dočkáme v Evropě nebylo dosud zveřejněno a my můžeme jen a jen doufat v brzký příchod.

Apple-Maps-main

Dnes nejčtenější

.