Zavřít reklamu

Pryč jsou ty časy, kdy zastával legendární investor Warren Buffett názor, že investice do technologických společností nejsou pro něj. V minulých měsících totiž začal tento „věštec z Omahy“, jak se Buffettovi díky jeho přesným předpovědím vývoje trhu přezdívá, spolu se svou Berkshire Hathaway čím dál více investovat do Applu, kterému dle svých slov velmi věří. A s nákupy Buffett nepřestal ani v uplynulém čtvrtletí. 

Za třetí čtvrtletí letošního roku nakoupil investor dalších více než půl milionu akcií – konkrétně 522 802 kusů. V současné době by jich tak měl spolu se svou investiční společností vlastnit zhruba 252 milionů. Přestože se však může zdát toto číslo velmi vysoké, Buffettův podíl v Applu je jen asi pětiprocentní. 

Buffett začal s většími investicemi do Applu teprve v roce 2016. Poměrně zajímavé je, že se tehdy ceny akcií pohybovaly kolem 90 až 110 dolarů. Za pouhé dva roky však jejich cena raketově vystřelila a v létě se pohybovala dokonce na dvojnásobku, tedy kolem 200 dolarů. Po oznámení finančních výsledků za uplynulé čtvrtletí však začala hodnota Applu klesat a nyní se pohybuje kolem 886 miliard dolar, přičemž cena jedné akcie je 186 dolarů.

I přes nynější propad hodnoty Applu se dá očekávat, že bude Warren i nadále do Applu investovat. Ostatně, v minulosti se nechal dokonce slyšet, že by nejraději vlastnil veškeré akcie kalifornského giganta, což jen potvrzuje jeho důvěru v něj. 

Warren Buffett fb

Dnes nejčtenější

.