Zavřít reklamu

Apple v posledních několika letech neuvěřitelně roste, což z něj samozřejmě dělá velmi atraktivní společnost pro různé investory. Ti jsou si totiž toho, že se Applu nebývale daří, samozřejmě moc dobře vědomi a nebojí se do něj, respektive do jeho akcií, vložit nemalé peníze, protože věří, že se jim jejich vklad výrazně zúročí. Jedním z největších akcionářů Applu je legendární investor Warren Buffet a jeho investiční společnost Berkshire Hathaway. 

O věštci z Alabamy, jak se Buffettovi kvůli jeho neuvěřitelně přesným předpovědím vývoje na trhu přezdívá, jsme vás na našem webu informovali již v pátek. Na veřejnost se totiž dostala informace, že Warren skrze svou společnost odkoupil v minulém čtvrtletí dalších 75 milionů akcií Applu, díky čemuž tak vlastní již 240,3 milionu akcií v celkové hodnotě 42,5 miliardy dolarů. Toto číslo však rozhodně není konečné. Buffet se totiž nechal slyšet, že v budoucnu plánuje nakoupit od Applu další akcie, jelikož společnosti věří. 

Ačkoliv v tuto chvíli nevíme, o jak velkém nákupu akcií Buffett uvažuje, nejspíš se o žádná malá čísla jednat nebude. Investor se totiž v minulosti již několikrát přesvědčil o tom, že je investice do Applu sázkou na jistotu a snadno vydělanými penězi. 

Velkou radost dělají Buffettovi plány Applu na zpětný odkup akcií, ke kterému se nejspíš uchýlí díky daňové reformě prezidenta Trumpa, která velmi zjednodušeně řečeno navrací peníze velkých společností ze zahraničí zpět do USA, díky čemuž se v zemi slušně rozpumpuje ekonomika, jelikož společnosti počítají například s vytvářením spousty pracovních míst. Zpětný odkup akcií má pak za následek zvýšení jejich hodnoty. S trochou nadsázky se tak dá říci, že Buffett nebude muset ani hnout prstem a cena jeho akcií přesto poroste. Nebude to sice o desítky procent, v objemu, který vlastní, však samozřejmě potěší i jednotky procent. 

Dnes nejčtenější

.