Zavřít reklamu

Včerajšia správa o smrti komiksového vizionára a hlavného predstaviteľa univerza Marvel Comics otriasla celým svetom. Stan Lee nás opustil v požehnanom veku 95 rokov, pričom po sebe zanechal milióny komiskových fanúšikov po celom svete. Stan mal enormný dopad na množstvo tvorcov a inovátorov takmer v každom odvetví, čo si pochopiteľne chce uctiť aj samotný Apple. Do tradičných príbehov vo virtuálnom obchode App Store tak pridáva tematický opis legendy zábavného priemyslu, k čomu prikladá aj tipy na tie najlepšie aplikácie a hry, ktoré by vďaka nemu vôbec nevznikli. Ako podotýka cupertínska spoločnosť:“ Rozprávanie príbehov by sa nikdy nedostalo do dnešnej podoby, keby nežil Stan Lee.“

„Stan nebol iba postavičkou, ktorá sa náhodne objavila v desiatkach filmov so superhrdinskou tematikou. Ako spisovateľ, šéfredaktor, vydavateľ a predseda Marvel Comics sa zaslúžil o vytvorenie tých najikonickejších fitkívnych postáv od Avengers až po Spider-Mana, ktoré zmenili obyčajných čitateľov na skutočných veriacich fanúšikov. Dnes chceme osláviť Stanov odkaz najznámejšími aplikáciami a hrami, v ktorých sa predstavili jeho maskovaní hrdinovia v celej svojej kráse,“ uvádza Apple v úryvku z príbehu o komiksovej legende.

V tematickom balíčku s názvom „Remembering Stan Lee“ tak môžeme nájsť hry, aplikácie na čítanie a zakupovanie komiksov ale aj nástroje pre kreslenie a tvorenie vlastných výtvorov. Zoznam tak prináša appky ako Marvel Unlimited, Marvel: Color Your Own, comiXology, Olli by Tinrocket, Contest of Champions, Strike Force, Battle Lines a Avengers Academy.

Príbeh spolu so spomínaným balíkom tematického obsahu je však momentálne dostupný iba v lokalite pre USA, no už čoskoro by sme sa ho mohli dočkať aj v Česku a na Slovensku. Ak ale máte záujem o spríjemnenie večera v podobe čítania komiksov alebo hrania jedného zo známych titulov, stačí navštíviť odkaz s článkom, ktorý vám ponúkne dostupné aplikácie. Ak sa považujete za fanúšika mobilných herných počinov, určite si nenechajte ujsť predovšetkým hru Marvel Strike Force, ktorá si od svojho príchodu vyslúžila obrovský počet pozitívnych reakcií.

Stan Lee

Dnes nejčtenější

.