Zavřít reklamu

Bezdrátová sluchátka AirPods jsou často označována za jeden z nejlepších produktů, které Apple v posledních několika letech vytvořil. Není se však příliš čemu divit. Kvalitní zvuk, líbivý design, příjemný tvar či velmi jednoduché připojení k jakémukoliv jablečnému zařízení zkrátka uživatelé milují. Od jejich představení však uplynuly letos v září již dva roky, z čehož mnoho lidí usuzuje, že je čas na upgrade. Technologie se totiž za tuto dobu posunuly obrovsky kupředu a AirPods by díky nim mohly být ještě lepším produktem, než jsou nyní. Co vše od nich čekat?

Lepší zvuk

O vylepšení zvuku u druhé generace AirPods se hovoří poměrně často. Ostatně, co jiného taky od nové verze sluchátek čekat. Na druhou stranu, už nynější verze se za svůj zvukový projev rozhodně nemusí stydět a pokud se neřadíte přímo mezi audiofily, budete spokojeni. 

Tlumení okolního hluku

Dalším vylepšením, které by měla druhá generace jablečných sluchátek přinést, je podle mnoha analytiků daleko lepší potlačení okolního hluku, díky čemuž by byl prožitek z poslechu audia zase o kus lepší. Otázkou však zůstává, zda se Apple pokusí o potlačování okolního hluku mírnou změnou tvaru sluchátek či pomocí softwaru

Větší dosah a lepší výdrž baterie

Podle záznamů z databáze Bluetooth SIG budou nová bezdrátová sluchátka z dílny Applu disponovat Bluetoothem 5.0. Díky němu bychom se tak měli dočkat výrazně většího dosahu, který oceníte například v situacích, kdy přes sluchátka vyřizujete telefonní hovor, iPhone máte položený na stole a potřebujete si odběhnout pro něco do auta před dům, na zahradu či jen do vedlejšího pokoje. Zatímco u stávající generace AirPods s Bluetooth 4.2 byste měli v těchto případech smůlu, AirPods s Bluetooth 5.0 vás udrží ve spojení. 

Nová verze Bluetooth by měla být též méně energeticky náročná, což s sebou přinese i delší výdrž samotných sluchátek. Na té by se mohla podepsat i implementace nové generace čipu W1, která bude též pravděpodobně o poznání méně energeticky náročná. Pokud by se navíc Applu podařilo změnou konstrukce sluchátek alespoň lehce zvětšit i kapacitu baterie, mohli bychom se u novinky dostat na velmi zajímavá čísla. 

Hey, Siri

Na nynější verzi AirPods umělou asistentku Siri aktivujete poklepáním na sluchátko, což může být v některých situacích nepraktické. Od nové generace se tak očekává, že bude schopna zaktivovat Siri i pouhým příkazem, jak jsme zvyklí například u iPhonů. Pokud tedy budete mít AirPody nasazeny, bude stačit pronést magické “Hey, Siri” a voilà, asistentka by se měla ozvat. 

Voděodolnost

Přestože nynější AirPods po mírném deštíku fungovat zpravidla nepřestanou, s vodou kamarádi rozhodně nejsou. Spekuluje se proto o tom, že u nich Apple výrazně zapracuje na jejich voděodolnosti, díky čemuž byste s nimi mohli jít teoreticky i plavat či se pohybovat v prostředí, kde se sluchátka skutečně umáčí. 

Monitorování některých životních funkcí

Není tomu tak dávno, co jsme na našem webu psali o velmi zajímavém patentu Applu, který pojednával o monitorování některých životních funkcí lidí právě skrze senzory v AirPods. Ačkoliv jsme nad příchodem podobného vylepšení tehdy ještě pochybovaly, poslední kroky Applu naznačují, že bychom se přeci jen podobných vylepšení dočkat mohli. Jablečná společnosti si totiž rozšířila v Hongkongu a Evropě pokrytí svých ochranných známek pro název AirPods, které nyní pamatují i na “obecné wellness příslušenství”, do kterého spadají právě i různé zdravotnické pomůcky a fitness senzory. Přestože se nedá z aktualizace ochranné známky vyvodit konkrétní závěr, je minimálně jasné, že jsou tato vrátka otevřená. 

Nové nabíjecí pouzdro

Upgradované nabíjecí pouzdro pro AirPods nám Apple ukázal už před dlouhým rokem na své keynote po boku nabíječky AirPower. Jeho příchodu jsme se však doposud nedočkali. Příchod tohoto produktu spolu s novou generací AirPods je tak poměrně pravděpodobný. Těžko však říci, zda jej Apple uvede v podobě, kterou nám před rokem ukázal, či jej kvůli nové generaci AirPods určitým způsobem změnil. 

Je poměrně škoda, že jsme se nové generace tohoto produktu nedočkali už na Keynote konané minulý týden. Na druhou stranu, pokud se podaří Applu do nových sluchátek dostat skutečně většinu výše zmíněných vylepšení, kterými je dostane na zcela novou úroveň, měsíce čekání mu odpustíme.

Apple AirPods FB

Dnes nejčtenější

.