Zavřít reklamu

S loňským iOS 11 dorazila do služby FaceTime na iOS a macOS velmi pěkná novinka ve formě možnosti zachycení Live Photos nebo chcete-li živé fotografie přímo při videohovoru. Novinku, díky které mohly vznikat úsměvné momentky z “tlachání” však Apple s příchodem iOS 12 ze služby odebral a nenavrátil ji ani v updatu 12.0.1 a 12.1. Včera vydaná první beta iOS 12.1.1 ale přináší možnost zachytit Live Photos ve FaceTime zpět. 

Není zcela jasné, proč se Apple rozhodl k odstranění funkce v prvních verzích svého nového operačního systému. Podle některých vývojářů je ale poměrně pravděpodobné, že novinka musela na chvíli ustoupit skupinovým hovorům, které jsou o poznání důležitějším prvkem služby. Jejich nasazení a bezproblémový chod ale nyní otevírá dveře právě návratu Live Photos. 

Krom Live Photos ve FaceTime se žádnou další novinku objevit v systémech zatím nepodařilo. Podle dostupných informací jsou ale tyto updaty zaměřeny primárně na opravy chyb, takže je vcelku pravděpodobné, že bude FaceTime i jedinou viditelnou změnou. Pokud byste ale při testování přeci jen na něco narazili, určitě se o svůj úlovek s námi podělte do komentářů. 

FaceTime-logo-fb

Dnes nejčtenější

.