Zavřít reklamu

Oba včera představené Macy se dočkaly krom změny designu a hardwaru i implementace čipu T2, avšak v samotné prezentaci jsme se toho o něm moc nedozvěděli. Proto Apple ve včerejších večerních hodinách zpřístupnil dokument, ve kterém detailně popisuje všechny výhody, které čip T2 do MacBooků Air a Maců mini přináší.

Jedna z největších výhod je, že čip T2 dokáže jednoduše „odstřihnout“ mikrofon tehdy, kdy MacBook (nebo jiné zařízení) zavřete či vypnete. To zabrání případným hackerům, aby kohokoliv odposlouchávali i skrze vypnuté zařízení. Pokud si myslíte, že to samé se děje i s kamerou, jste bohužel na omylu. Apple se ale proti této skutečnost postavil čelem a své zákazníky informuje, že by to bylo vcelku zbytečné, jelikož čočka kamery je při zavřeném víku jednoduše zakrytá tělem. Není tedy možné, aby skrze ni někdo něco sledoval.

Nový MacBook Air vypadá naprosto fantasticky:

Nově představený čip T2 je podle slov odborníků tím nejlepším, co momentálně dokáže člověk v bezpečnostní sféře vyrobit. Jedná se o dokonalé spojení designu, hardwaru, softwaru a všech služeb od Applu dohromady. Jablečná společnost je sama o sobě považována za jednu z nejbezpečnějších na světě a osobně jsem velice rád, že neusíná na vavřínech a pořád se snaží se zlepšovat a zlepšovat.

apple_chip_t2_Fb

Dnes nejčtenější

.