Zavřít reklamu

Od představení nové generace iPadů Pro odpočítáváme již poslední desítky hodin. Apple by nám je měl totiž ukázat už v úterý v New Yorku, kde od 15 hodin pořádá zřejmě svou poslední letošní konferenci. Ta by ale mohla být ve výsledku poměrně nudná. Minimálně o již zmíněných iPadech Pro toho již nyní víme skutečně mnoho a další detaily navíc s blížícím se představením přibývají. O ten nejčerstvější se postaral vývojář Guliherme Rambo.

face id ipad

Rambo se zapsal do paměti jablečných fanoušků především svým odhalováním detailů o iPhonu X v loňském roce, kdy se mu dařilo z beta verzí iOS 11 dolovat prakticky celé léto velmi zajímavé informace. A právě z bet těží informace i tentokrát. V řádcích testovaného iOS 12.1 se mu totiž podařilo objevit několik zmínek o tom, že se u iPadu Pro dočkáme Face ID, které budeme moci používat jak v režimu na výšku, tak i na šířku. Konkrétně našel přímo hlášku, která bude v systému při nastavování Face ID vyskakovat. 

Právě po možnosti využívat Face ID v režimu na šířku mnoho jablíčkářů, kteří plánují koupi blížícího se iPadu volalo. Neustálé otáčení iPadu na výšku kvůli možnosti odemknout jej přes Face ID by totiž bylo velmi nepraktické a jeho používání by velmi znepříjemnilo. Minimálně podle kódů bety se ale ničeho podobného obávat nemusíme.

V tuto chvíli není jasné, zda se Applu podaří zprovoznit Face ID v režimu na šířku jen pomocí softwarových úprav, či zda bude k jeho funkčnosti potřeba i určitá hardwarová úprava na senzorech. Pokud by ale stačil pouhý software, mohli bychom se dočkat příchodu této novinky i na iPhony. Vše se však dozvíme již na úterní keynote, kterou vás samozřejmě na webu Letem světem Applem důkladně provedeme. V následujících dnech proto můžete očekávat články, které vám poradí, jak keynote sledovat a potažmo co na ní vlastně očekávat. Rozhodně tedy náš web nepřestávejte v následujících dnech sledovat. 

iPad-Pro-2018-1

Dnes nejčtenější

.