Zavřít reklamu

Ani letos představené produkty Applu se neobejdou bez porodních bolestí, se kterými se mohou jejich majitelé v prvních pár týdnech po jejich vydání potýkat. Ty letos sice nejsou tak velké jako tomu bylo vloni při nafukujících se bateriích a pruzích na OLED displeji iPhonu X, nicméně potrápit dokáží též pořádně. Na jeden takový problém začali před pár dny poukazovat majitelé nových Apple Watch Series 4.

Nová generace jablečných hodinek si už své první porodní bolesti užila, naštěstí však jen v Austrálii a vinou softwaru. Nový problém by ale mohl být o poznání vážnější a mohl by se týkat i hardwaru. Uživatelé z celého světa si totiž u některých modelů Apple Watch Series 4 začínají všímat nerovnoměrného jasu displeje, který je viditelný především při jeho výrazném ztlumení, V takových případech se mnohým stává, že zatímco jedna strana displeje je velmi tmavá a obsah z něj nelze skoro vidět, druhá naopak zvláštně září. Zajímavé je i to, že se problém podle některých uživatelů projevuje jen při použití určitých ciferníků či určitých aplikací, které však na místě zvýšeného jasu nic, co by mohlo pozadím výrazně prostupovat, nemají. 

Takto se problém projevuje: 

Apple se k celé situaci ještě nevyjádřil, avšak je velmi pravděpodobné, že se zjišťováním a potažmo opravou problému již zabývá. Jelikož se však nejedná o problém, který by přímo znemožňoval používání hodinek, s vydáním opravy nejspíš příliš spěchat nebude a umístí ji do některé z budoucích aplikací, pokud se tedy bude samozřejmě jednat o softwarový problém. Pokud by se ale jednalo o problém hardwarový, neměl by být problém s výměnou celého zařízení. 

A co vy? Setkali jste se u svých nových Apple Watch Series 4 s podobným problémem, nebo se problém týká jen malé hrstky uživatelů, do které nepatříte? 

Apple-watch-gold-series-4

Dnes nejčtenější

.