Zavřít reklamu

Jelikož většina naší redakce pracuje s produkty od Applu, nechybí v naší výbavě ani jablečná myška Magic Mouse. Ta je sice v mnoha ohledech velmi dobrá, Applu se na ní však dle našeho názoru zcela ideálně nepodařilo vyřešit její vybíjení, respektive upozornění na něj. Upozorněním myš sice disponuje, ale objeví se až zhruba hodinu před tím, než se myš vybije, což je dle našeho názoru poměrně pozdě. Rozhodli jsme tedy pátrat po možném řešení, kterým bychom si upravili upozornění k obrazu svému a to se nám naštěstí podařilo záhy najít. Pojďme si jej tedy představit v následujících řádcích.

Jak nastavit zvláštní upozornění na vybití baterie v Magic Mouse

Jelikož Apple možnost volby upozornění nedal, musíme sáhnout po programu třetí strany. Abychom si mohli nastavit libovolné upozornění před vybitím, je nutné si stáhnout program BTT (BetterTouchTool) z tohoto odkazu. Program je k dispozici v trial verzi na 45 dní, jakmile 45 dnů vyprší, tak si jej budete muset zakoupit za 6.5$. Po stažení program samozřejmě klasicky nainstalujeme. Po spuštění je nutné potvrdit několik oken a taktéž povolit BTT přístup k ovládání počítače. V tomto případě vás aplikace přímo navede do předvoleb systému, kde už se poté pouze stačí autorizovatzaškrtnout políčko u BetterTouchTool.

Jakmile se proklikáme úvodními okny BTT, v levé horní části okna klikneme na tlačítko Basic Settings. Zde zaškrtneme možnost Launch BetterTouchTool on startup, čímž zajistíme, že se BTT automaticky spustí po každém startu Macu. Poté se opět zaměříme na levou horní část okna a přepneme se do Advanced nastavení. Poté v pravém horním rohu klikneme na položku Mouse. V dolní části okna se nachází možnost Warn if battery level is lover than, kterou zaškrtneme. Poté si pomocí kuličky vedle možnosti nastavíme procenta podle toho, kdy chceme dostat upozornění na stav baterie v Magic Mouse. Osobně volím hodnotu 25 %, která je nastavena i ve výchozím nastavení.

Jak už jste si po prvním spuštění mohli všimnout, aplikace BetterTouchTool rozhodně neslouží jen k tomu, aby vám oznámila nízkou hodnotu baterie v myši. Jedná se o parádní program, pomocí kterého si můžete různě přizpůsobovat nastavení vašeho Trackpadu, Magic Mouse, Siri, klávesnice a další. Nám se ale zatím nejvíce osvědčilo právě upravené upozornění na vybíjející se myš, díky kterému může být práce o poznání pohodlnější.

Magic Mouse bila na stole

Dnes nejčtenější

.