Zavřít reklamu

Elon Musk nepoľavuje vo svojej iniciatíve výstavby podzemnej dopravnej komunikácie, čo má na starosti jeho spoločnost The Boring Company. Podľa nedávnych informácií je prvý testovací tunel „takmer hotový“ a už čoskoro by sme sa mali dočkať jeho spustenia. Okrem hlavného plánu, ktorý je orientovaný na dopravnú sieť mesta Los Angeles, má spoločnosť rozpracované projekty tiež v Marylande alebo v Chicagu. Postupom času by sa chcel Musk orientovať aj na širokospektrálnejšie územie, s čím by mohla prísť aj potenciálna expanzia na územie mimo amerického kontinentu. Vyjadrenia spoločnosti pojednáva o efektívnom a rýchlom transporte, pričom má cesta jedného miesta na druhé trvať iba zopár minút. Pri doprave v LA je tento časový úhrn viac ako vítaný.

Skúšobný tunel, ktorý bol počas uplynulých mesiacov dejiskom významných testov disponuje dĺžkou takmer jednej míle. Väčšina prác sa udiala takpovediac pod centrálou spoločnosti SpaceX, ktorá do určitej miery spolupracovala na tomto projekte. Pomocnú ruku pri prácach chce podať aj Tesla, ktorá má zabezpečiť pohyblivé platformy. Tie budú znášať vozidlá do podzemnej dopravnej siete priamo z vašej garáže. Slávnostné otvorenie tunelovej časti nachádzajúcej sa pod Hawthorne prebehne 10. decembra/prosince, pričom sa potenciálni záujemcovia dočkajú aj voľne dostupných propagačných jázd. Testovací tunel pritom nebude určený na „ostré“ jazdy, ale poslúži ako ukážka myšlienky odbremenenia preťaženej dopravnej infraštruktúry.

K pohybu v podzemnom celku by mal byť použitý Hyperloop pod od spoločnosti SpaceX, ktorý zo začiatku dosiahne rýchlosť až 266 km/h. Práve tento tunel by mal poslúžiť ako dejisko kompetícií Hyperloop vozidiel, ktoré sú organzované každý rok. K finálnej prevádzke by mali byť použité pody od Tesly, rovnako ako v prípade tunelov pod Chicagom. Mimo toho sa pomaly začína pracovať na prvej stanici, ktorá sa však v najbližšom období nedočká kompletnej realizácie. Nových oficiálnych vyjadrení, týkajúcich sa ostatných projektov by sme sa mali dočkať v nasledujúcich týždňoch.

Elon

Dnes nejčtenější

.