Zavřít reklamu

Společnost TSMC jde ruku v ruce s Applem již po dobu několika let a v budoucnu by tomu nemělo být jinak. Alespoň to tvrdí známý přední analytik Applu, Ming-Chi Kuo. TSMC momentálně vyrábí veškeré procesory, které tepou nejen v nejnovějších iPhonech a i pro rok 2019 a 2020, kdy bychom se měli dočkat procesorů A13 a A14, by tato skutečnost měla zůstat neměnná.

TSMC vyrábí procesory nejen pro nejnovější iPhone XS a XS Max:

Apple vsází na TSMC opravdu ve všech směrech, a to hned z několika důvodů. Jeden z nich je ten, že má TSMC oproti konkurenci náskok jak v designu, tak i v produkčních možnostech čipsetů. Mnoho z vás navíc určitě ví, že se Apple chystá upustit od Intelu. Podle nejnovějších spekulací bychom se upuštění mohli dočkat již na začátku roku 2020, což znamená, že jablečné procesory už nebudou provádět výpočty pouze v iPhonech, ale i v nových Macích.

Tento krok je od Applu logický, jelikož pokud by došlo k upuštění od Intelu, měla by jablečná společnost 100% kontrolu nad všemi vyráběnými procesory. Zároveň by to pro Apple znamenalo větší zisky a navíc k tomu už by se nemusel ohlížet na to, jestli má zrovna Intel problémy s produkcí, jak už tomu párkrát bylo. U budoucích Maců to ale nekončí, jelikož procesory TSMC budou součástí i Apple Car, kterého bychom se dle Kua měli dočkat již mezi roky 2023 a 2025.

a12_bionic_Fb

Dnes nejčtenější

.