Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že Apple TV není úplně úspěšnou herní platformou. Tento fakt byl před pár týdny potvrzen například ukončením podpory hry Minecraft, což vedlo k otevření vášnivé diskuze různých vývojářů o možné budoucnosti her na Apple TV. Ukázalo se, že spousta z nich na Apple TV nezanevřela a stále důvěřují v určitou změnu, která ovlivní dosavadní funkčnost dané platformy.

Vývojář společnosti Team Alto, Ryan Cash, nebyl vůbec šokován zrušením podpory ze strany Minecraftu. I přes tento nečekaný tah Cash zůstává pozitivní a nadále důvěřuje v budoucnost Apple TV. Dle jeho slov se jedná o výborný nástroj pro představení her určité skupině lidí, a to především naprosto nezkušeným „hráčům“ – povětšinou lidem, kteří hry v životě nehráli.

S velice zajímavým tvrzením přišel generální ředitel studia Strange Flavour, Aaron Fothergill. Dle něj za zrušením podpory hry Minecraft pro Apple TV stojí samotný Microsoft, který takto „bojkotuje“ konkurenci. Fothergill své vyjádření zdůvodňuje racionálním důvodem. Kódy her pro Apple TV jsou totiž zcela triviální a píšou se lehce. Například přepsání her jeho studia pro kompatibilitu na Apple TV nezabralo spoustu času a dokonce se i finančně vyplatilo.

Jako poslední se vyjádřil vývojář Patrick Hogan. Ten poskytl určité shrnutí toho, co právě zařízení postrádá a kvůli čeho se nemůže jednat o aspoň průměrně úspěšnou herní konzoli. První věc, která je zcela nezbytná a doteď chybí, je jednoznačně ovladač přímo od Applu. Nadále Apple zcela postrádá určité promování zařízení jakožto herní platformy. Dle Patricka musí Apple začít vkládat více peněz do vývoje her, musí se účastnit hlavních herních veletrhů a všeobecně se dostat do povšimnutí samotným vývojářům.

co-chybi-apple-tv-aby-se-stala-uspesnou-herni-konzoli

Dnes nejčtenější

.