Zavřít reklamu

Trendem posledních let je neustálé se zvětšující displeje smartphonů. Zájem o tablety tak pochopitelně klesá. Letos představený iPhone XS Max s 6,5″ displejem například doslova pohřbil možné vidiny na nový iPad mini, jehož všechny čtyři modely disponovaly displejem o úhlopříčce 7,9″. Nedá se ale říct, že by tablety nebyly nadále v pozornosti spotřebitelů. I když zájem o ně postupně klesá, a podle zprávy Digitimes Research bude zřejmě klesat i dál, prodá se dle analytické zprávy v příštím roce 141 milonů tabletů. Spotřebitelé budou mít zájem hlavně o tablety s úhlopříčkou 9″ a víc.

Pokud prodeje tabletů budou skutečně podle předpokladů do roku 2020 padat, tak analytici očekávají, že meziroční pokles mezi lety 2021 a 2023 bude o 2 až 3%. Celkově by se tak potom mohlo prodávat okolo 120 milionů tabletů ročně. V té době budou prý trendem mezi tablety úhlopříčky 9,7″ až 12,9″. Moderní nejsou jen velké displeje, ale i úzké okraje okolo displejů, což výrobcům umožní napasovat do relativně malého těla velký displej. Právě touto cestou by se měl podle všech spekulací vydat i Apple u chystané nové generace iPadu Pro.

Změní úpadek tabletů představení bezrámečkového iPadu?

Nové iPady Pro by měly přijít v 11″ a 12,9″ verzi, přičemž Home Button byste zde hledali marně. IPad se bude odemykat za pomoci technologie Face ID. Tyto modely by mohly spatřit světlo světa už možná v tomhle roce spolu s novým 13″ MacBookem. Ale kdo ví.

iphone ipad fb

Dnes nejčtenější

.