Zavřít reklamu

Nový operační systém watchOS 5 přinesl na Apple Watch několik velmi pěkných vylepšení, mezi které patří i možnost procházení webů. To umožňuje WebKit, který je však bohužel dostupný pouze pro Apple Watch Series 3 a Series 4. Využití WebKitu je vcelku jasné – umožnit přes něj na Apple Watch otevírat přiložené odkazy ve Zprávách či Mailu. Díky tomu tak můžeme procházet různé weby, aniž bychom potřebovali z kapsy vytáhnout iPhone, iPad či zapínat Mac. Jasně, nejedná se ani zdaleka o plnohodnotné procházení webu už jen kvůli velikosti displeje, na krátké a rychlé brouzdání ve volných chvílích vám ale displej hodinek stačit rozhodně bude. A co víc, bez problému přes něj můžete “googlovat” či sjíždět Instagram. 

Pokud chcete WebKit ve watchOS 5 využívat naplno a na hodinkách procházet weby, postup, jak na to, je velmi jednoduchý. Já osobně jsem si vytvořil ve Zprávách nové vlákno iMessage se svým číslem, do kterého si posílám odkazy na weby, které by mě mohly zajímat. Stejným způsobem ale můžete samozřejmě vytvořit i mail, do kterého si budete posílat své oblíbené odkazy. Pak už si jen stačí na hodinkách otevřít aplikaci, do které si zasíláte odkazy, nalézt příslušné vlákno a voilà, surfování po internetu na Apple Watch může po zvolení příslušného odkazu začít. 

Hodinky nemají problém jak s klasickými weby, tak i s weby složitějšími. Bez problému si tak na nich přečtete třeba články z Letem světem Applem i s možností prohlédnutí galerií, ale třeba i webovou verzi Instagramu s možností přehrávání Stories. Pokud si pak do svého Mailu či Zpráv přepošlete například odkaz na Google, můžete přes něj bez problému pomocí diktování vyhledávat. Díky Force Touch se navíc můžete mezi stránkami vracet. Tato možnost však bohužel není všude a některé delší články se vám též nemusí načíst celé, jinak ale funguje WebKit opravdu dobře. 

Jak už jsem psal výše, rozhodně se nejedná o plnohodnotné procházení webů, u kterého byste strávili hodiny. Na několikaminutové brouzdání po vašich oblíbených webech před spaním je však tato novinka jako stvořená.

webkit

Dnes nejčtenější

.