Zavřít reklamu

Jedním z nejkontroverznějších vylepšení loňského iPhonu X byl bezesporu horní výřez v displeji, který ukrývá senzory potřebné mimo jiné pro správnou funkci Face ID. S jeho stávající podobou bychom se ale mohli již příští rok rozloučit. Tedy, alespoň částečně. 

Analytik společnosti GF Securities Jeff Pu přišel dnes s velmi zajímavou zprávou, které vylepšení pro mnohými nenáviděný výřez poodhaluje. Pokud se však těšíte na to, že Apple změní jeho tvar či jej dokonce razantně zmenší, budeme vás muset zklamat. Podle zdrojů analytika totiž Apple uvažuje o použití speciální vrstvy na výřez, která by zcela zakryla přední fotoaparát a potažmo i senzory, které jsou nyní při bližším zkoumání výřezu vidět. Nově by tak výřez vypadal téměř jako celistvá a ničím nerušená plocha, kterou by rozbíjel jen reproduktor. Na fotoaparát a potažmo senzory by ale samozřejmě tato nová vrstva neměla žádný negativní vliv. 

Přestože se může zdát toto vylepšení jako naprostá banalita, je skvělou ukázkou toho, že ani sám Apple není s nynější podobou výřezu zcela spokojen a pokusí se jej alespoň tímto způsobem dotáhnout ke své vizi dokonalosti. A kdo ví, třeba bude tento upgrade jen předzvěstí něčeho mnohem většího. Odstranění výřezu tak může být ve výsledku mnohem blíž, než všichni tušíme. 

iPhone X notch FB

Dnes nejčtenější

.