Zavřít reklamu

Včerejší zprávy mluvily o tom, že při nejrůznějších testech dosahují nové iPhony XS a XS Max lepších rychlostí pro stahování i upload, než loňský iPhone X, a to na WiFi i LTE. Může za to rozšíření technologie MIMO na 4X4 a přidání nové antény. Avšak stále častěji se objevují na internetu stížnosti uživatelů na problémy právě s připojením přes WiFi i mobilní data.

Majitelů některého z nových modelů si stěžují na výrazně slabší příjem i menší rychlost při porovnání s jejich předchozím modelem. Navíc problém není vázaný na konkrétního operátora, takže je zjevně chyba přímo u telefonu. Odborné testy zatím vždy ukázaly zlepšení iPhonu XS a XS Max oproti některému z předchozích jablečných telefonů, ale jak se zdá, tak v praxi je vše naopak.

Apple k problému zatím žádné vyjádření nevydal a tak lze pouze spekulovat nad tím, co za problémem stojí. Velmi důležité bude, zda se jedná o chybu hardwarového nebo sotwarového rázu. První jmenovaná by znamenala podobnou aféru, jako jsme zažili s iPhonem 4, zatímco chybu v operačním systému by Apple mohl jednoduše napravit jeho aktualizací. Pokud již vlastníte některý z aktuálních modelů, dejte nám vědět v komentářích, zda je na vašem přístroji rychlost i kvalita datového připojení v pořádku.

iPhone-XS-Max-Gold-Color

Dnes nejčtenější

.