Zavřít reklamu

Apple Watch Series 4 představují vylepšení po všech stránkách a obrovský krok kupředu. O tom, že disponují zcela novou digitální korunkou s haptickou odezvou, případně o tom, že jsou schopné snímat záznam EKG, jistě všichni vědí. Funkcí a vlastností, kterými se Apple Watch Series 4 liší od svých předchůdců, je ale mnohem víc. Které to jsou?

Displej

Nový displej nejspíš bude první a nejviditelnější novinkou, kterou si na čtvrté generaci Apple Watch všimnete. Rozpíná se opravdu téměř od okraje k okraji a je o více nežý 30 % větší, než displeje předchozích modelů Apple Watch. Velikost hodinek jako taková se ale téměř nezvětšila a došlo dokonce k menšímu ztenčení.

Keramická záda

Zadní část předchozích modelů Apple Watch byla buď z kompozitního skla, nebo z keramiky – vždy záleželo na přesném typu hodinek. U Apple Watch Series 4 se však materiálem pro záda všech hodinek stala už jen keramika, která je výrazně odolnější než kompozit.

Digitální korunka

Digitální korunka je u Apple Watch Series 4 opravdu velká „malá“ věc. Malá je zcela nepochybně – oproti Digital Crown u předchozích modelů je znatelně menší a kompaktější – to ale není všechno. Korunka disponuje haptickou odezvou, podobnou té, kterou můžete znát ze skleněných trackpadů MacBooků Pro. Při otáčení korunky můžete cítit lehké klepání, podobně jako u mechanických hodinek. Korunku pak kryje přepracovaný kryt, plnící funkci elektrody při snímání EKG.

Ciferníky

Novinkou v Apple Watch Series 4 je také hrstka zcela nových ciferníků – spolu s dalšími, které jsou součástí operačního systému watchOS 5. Patří mezi ně například Infograph a Infograph Modular, stejně jako úchvatné realistické ciferníky Vapor, Liquid Metal a Fire & Water.

Zlatá barva

Stejně jako nový iPhone XS a iPhone XS Max se i Apple Watch Series 4 dočkaly nového zlatého barevného zpracování. Nová zlatá není u Apple Watch Series 4 laděná do žluta, ale má spíše lehce měděný odstín.

Bluetooth 5

V loňském roce získal iPhone X podporu protokolu Bluetooth 5, Apple Watch Series 3 ale i nadále podporovaly pouze verzi 4.2. Bluetooth verze 5 v Appl Watch Series 4 ale nabízí řadu vylepšení včetně širšího rozsahu a lepšího připojení k nejnovějším iPhonům.

Gyroskop

Apple u svých nejnovějších chytrých  hodinek rovněž upgradoval gyroskop a akcelerometr, který je nyní výkonnější a se schopností rychlejší detekce. Spolu s rychlejším procesorem dokáže pracovat až s osmkrát vyšší rychlostí a umožňuje práci nových funkcí, jako je například detekce pádu. Pokud Apple Watch Series 4 nedetekují do šedesáti sekund od pádu žádný další pohyb, automaticky kontaktují záchranné složky.

Čip S4

Zbrusu nový, supervýkonný procesor S4 je hnacím motorem a mozkem nejnovějších Apple Watch. Oproti svému předchůdci, kterým byly osazené Apple Watch Series 3, nabízí dvojnásobně vyšší rychlost, což je znát zejména při spouštění aplikací nebo komunikaci se Siri.

Reproduktor

Operační systém watchOS 5 přináší kromě jiného novinku s názvem Walkie-Talkie. Jedná se o jakousi funkci vysílačky, která spolu se schopností přijímat FaceTime hovory, mluvit se Siri nebo telefonovat přes Wi-Fi či mobilní síť připisuje reproduktoru v Apple Watch Series 4 ještě větší důležitost. Apple proto u čtvrté generace svých chytrých hodinek vylepšil kvalitu zvuku a hlasitost zvýšil o 50 %. Příjemným bonusem je pak umístění mikrofonu na opačnou stranu pro omezení ozvěny při telefonních hovorech.

series 4 prvni dojmy fb

Dnes nejčtenější

.