Zavřít reklamu

Příchod nových iPhonů je vždy doprovázen řadou nejrůznějších testů odolnosti. Ani iPhony XS a XS Max se tomu samozřejmě nevyhnout a na internetu už se objevuje velké množství těchto zkoušek. Na YouTube kanále SquareTrade se objevilo video testující odolnost vůči klasickému pádu, „kotrmelcům“ a pivu. Jak iPhony obstály?

Letošní modely by samozřejmě měly dosahovat lepších výsledků než iPhone X. Může za to především zlepšená voděodolnost IP68 a také, podle slov Applu, nejodolnější sklo, které kdy bylo u smartphonu použito. Ve videu vidíme nejprve test odolnosti proti pádu na záda z výšky necelých dvou metrů. iPhone XS po něm měl nejen popraskanou zadní část, ale dokonce i vypadané kousky skla. Větší XS Max nedopadl o nic lépe, jak můžete vidět v galerii.

Druhý test byl opět pád z dvoumetrové výšky, tentokrát na přední stranu telefonu. K rozbitému a vypadanému sklu u XS přibyla ještě nefunkčnost samotného displeje. To XS Max fungoval, ale také s velkými prasklinami. Následoval test, ve kterém byly telefony umístěny do otáčejícího se kvádru, aby byl nasimulován pád, při kterém přístroj například padá z kopce. U obou modelů došlo opět k popraskání skleněných části a množství škrábanců. Test tlaku na displej způsobil jeho prasknutí a celkovou nefunkčnost při tlaku více než 100 kg.

Posledním testem byla voděodolnost. Při něm bylo použito 138 plechovek piva které byly nality do válce. Telefony tak mohly být ponořeny do hloubky 1,5 metru po dobu 30 minut. A XS i XS Max tuto zkoušku zvládly naprosto bez problému. Jaký je tedy výsledek? Oba modely jsou odolnější než iPhone X, ale stále se s největší pravděpodobností rozbijí při prvním pádu. iPhone XS Max je o něco odolnější než XS, přesto je potřeba mít neustále na paměti, že přední i zadní strana je tvořena sklem.

iphone xs xs max fb

Dnes nejčtenější

.