Zavřít reklamu

Od představení nových iPhonů ještě neuplynulo ani osm dní a už tu máme jejich první rozebrání. O to se postaral holandský YouTube kanál Fixejiphone, kterému se podařilo předčasně získat pro své video 5,8” iPhone XS. Díky tomu si tak můžeme udělat alespoň částečný obrázek o útrobách nových iPhonů s patřičným předstihem.

Jelikož je 5,8” iPhone velmi podobný tomu, který Apple představil před rokem, žádná obří revoluce se v jeho těle neodehrála. Za zmínku však rozhodně stojí přepracovaná baterie ve tvaru písmene L. Tu Apple použil již v minulém roce, avšak tehdy byla viditelně složená z více částí. Baterie z nového iPhonu XS však vypadá jako jednobuněčná. Její kapacita je ale přesto o něco nižší, než tomu bylo vloni. “Desítka” se totiž pochlubila baterií s kapacitou 2716 mAh, nové XS pak disponuje baterií s kapacitou 2658 mAh. 

Takto vypadá iPhone XS uvnitř: 

Technik, který se rozebrání telefonu věnoval, pak prozradil i to, že oddělení displeje od šasi je u tohoto modelu o poznání obtížnější. Může za to především přepracované těsnění, díky kterému je iPhone o poznání odolnější proti prachu a vodě. Zatímco vloni přinesl iPhone X krytí IP67, letošní modely se mohou pochlubit krytím IP68, díky čemuž je můžeme ponořit až na třicet minut do dvoumetrové hloubky, aniž by se s nimi cokoliv stalo. Na druhou stranu, ani na letošní iPhony se nebude stahovat záruka na poškození vodou, což je při zvýšené odolnosti proti vodě přinejmenším zvláštní. 

Krom rozebrání iPhonu XS můžeme v následujících dnech očekávat i rozebrání iPhonu XS Max a samozřejmě i Apple Watch Series 4. Právě ty by mohly být vzhledem k přepracovanému senzoru na jejich spodní straně a většímu displeji velmi zajímavé. 

iphone-xs-teardown

Dnes nejčtenější

.