Zavřít reklamu

Z Applu a Samsungu se nejspíše stávají dobří kamarádi. Nejprve měla korejská firma pomoci Applu s kauzou patentu na formu tranzistorové technologie FinFET. Tu údajně drží korejský Institut pro pokročilou vědu a technologii a kvůli tomu hrozí Applu zákaz dovozu iPhonů 8, 8 Plus a X a také několika modelů iPadu do této země. Samsung se v tomto případu postavil za Apple, jelikož stejnou technologii také využívá, a předložil důkazy, které zpochybňují platnost patentu. A nyní se dozvídáme, že Apple se Samsungem spojil síly i v dalším případu.

Ten se odehrál na půdě amerického soudu, který řešil spor Applu a Samsungu se společností IXI IP. Apple se Samsungem v případu jednali s patentovou komisí PTAB. Konkrétně se kauza týkala využívání bezdrátových technologií pro osobní hotspoty. Jako už několikrát v minulosti se i nyní patentový troll snažil přesvědčit soud, že drží patent na určitou technologii a za jeho využívání požadoval vyplacení licenčních poplatků. Apple i Samsung přesvědčily soud, že myšlenka mobilního hotspotu byla popsána mnohem dříve, než byl tento patent zaregistrován.

Přestože to teď vypadá mezi Samsungem a Applem na kamarádství, nedávno se soudili kvůli porušování designových patentů:

IXI IP nevyrábí žádné produkty ani nevyvíjí technologie, pouze kupuje nejrůznější patenty a tímto způsobem se snaží o získání mnohamilionových odměn od společností, které je využívají. V tomto případě vyšel Apple ze sporu vítězně, což však není pravidlem. Občas podobná firma u soudu zvítězí a Apple jí musí vyplatit tučné odškodné.

Samsung-Galaxy-S8-vs-Apple-iPhone-7-Plus-camera FBjpg

Dnes nejčtenější

.