Zavřít reklamu

Pokud jste se rozhodli, že chcete upgradovat na novější Apple Watch a vaše staré chcete prodat, tak vám určitě přijde vhod tento článek. Ukážeme si, jak co možná nejlépe připravit vaše staré Apple Watch k prodeji a taktéž si ukážeme, co musíte před prodejem udělat. Mějte ale na paměti, že Apple Watch si nedrží cenu tak hodně, jako iPhony, a tak rozhodně za staré modely nedostanete žádnou závratnou částku. Pokud jste schopni tohle negativum skousnout, tak určitě čtěte dále, abyste se dozvěděli, jak na to.

Zrušení spárování s vaším iPhonem

Každé Apple Watch jsou spárované k iPhonu a před prodejem je nutné přesně tohle spárování zrušit. Spárování zrušíme tak, že přejdeme na iPhonu do aplikace Apple Watch a rozklikneme naše hodinky. Poté klikneme na ikonu „i v kroužku“, abychom zobrazili informace o hodinkách. Poté klikneme na možnost Zrušit spárování Apple Watch. Tuto akci ještě jednou potvrdíme stisknutím Zrušit spárování. Zrušení spárování nějakou dobu trvá, jelikož se všechny data z Apple Watch přesouvají do vašeho iPhonu. Jakmile je vše hotovo, hodinky se zresetují do továrního nastavení.

Vyčištění

Po zrušení spárování už se můžeme vrhnout na samotný prodej. Samozřejmě je nutné, aby byly Apple Watch co možná nehezčí. To docílíme vyčištěním –  snažte se, abyste Apple Watch vyčistili od všech nečistot. Nejvíce se jich nachází například v digitální korunce, všeobecně by ale mělo být čisté i tělo a každé „zákoutí“. Pro vyčištění nejlépe poslouží vlhčený hadřík, pro špatně dostupná místa poté například vatová tyčinka do uší.

Fotografie

Nyní je čas pořídit parádní fotografie starých Apple Watch. Pokud nemáte k dispozici nějaký dobrý foťák, například zrcadlovku, tak si ji zkuste půjčit. Pokud ji neseženete, zkuste si sehnat alespoň telefon s dobrým fotoaparátem – i váš iPhone poslouží dobře. Fotografie musí být detailní a hlavně bezprostředně ostré tak, aby upoutaly pozornost potencionálního kupujícího. Právě fotografie je to, na co se lidé při procházení inzerátu nejvíce dívají, a proto berte tento krok opravdu vážně a dejte si záležet.

Inzerát

Jakmile máte nafoceny fotografie, tak už nezbývá nic jiného, než si nachystat text do inzerátu. Inzerát by měl být určitě napsán spisovně a gramatický správně. Ne každý ale češtinu ovládá na 100 % a pokud si nejste jisti, raději se zeptejte někoho, kdo vám poradí. Špatně napsaný inzerát může kupujícího odradit hlavně kvůli tomu, že si o vás může myslet, že jste negramotný a raději dá přednost někomu jinému. Znalost i/y, s/z a dalších patálií v českém jazyce je při psaní inzerátu povinností.

V inzerátu určitě nelžete. Možná si můžete myslet, že když napíšete, že jsou Apple Watch v super stavu, ale přitom nejsou, tak máte vyhráno – ne zdaleka. Zaprvé jsou tady fotografie, které hodně o stavu hodinek vypovídají a zadruhé určitě nechcete mít s kupujícím zbytečné problémy, když jste přece tvrdili, že jsou Apple Watch „jako nové“. Dále se určitě nebojte na konci inzerátu použít hesla jako při rychlém jednání sleva, poštovné zdarma, apod.

Chybět samozřejmě nesmí veškeré info o produktu – tzn. barva, datum zakoupení, zda-li je ještě platná záruka atd. K hodinkám máte určitě i pásek, tak jej nezapomeňte k samotnému tělu přibalit. Pokud máte k dispozici ještě dalšípříslušenství, jako například náhradní řemínky či obaly na Apple Watch, tak je můžete přibalit. Zvýší se tak hodnota celého inzerátu, sice o pár stovek, ale zvýší. To pro kupujícího znamená, že dostane i přidanou hodnotu v podobě příslušenství zdarma.

Příklad inzerátu

Prodám Apple Watch Series 3 42mm v černé barvě včetně krabičky. Hodinky mají po těle lehké oděrky z běžného používání, na displeji jsou lehké vlásečnicové škrábance – při zapnutém displeji nejdou vidět. Zařízení bylo zakoupeno 10. května 2018 v iWantu, záruka je platná dva roky, tzn. do 10. května 2020. K Apple Watch přidám navíc dva řemínky. Cena je 7 490 Kč, při rychlém jednání možná sleva.

fotografie z mobilenet.cz

Kde inzerát vložit?

Inzerát můžete vložit na nespočet inzertních portálů v Česku i na Slovensku. Osobně vám ale doporučuji náš Letem světem Applem Bazar, na kterém jsem já osobně už prodal několik věcí. Po přesměrování na stránku stačí pouze v pravé části obrazovky kliknout na Přidat inzerát a vyplnit jednoduchý formulář. Dostanete se tak do podvědomí čtenářů magazínu a věřím, že se vám zrovna na váš inzerát někdo ozve.

prodat_aw_fb

Dnes nejčtenější

.