Zavřít reklamu

V závěru keynote, na které byly představeny nové iPhony a Apple Watch, došlo i na chytrý reproduktor HomePod. Tim Cook oznámil, že HomePod brzy obdrží aktualizaci, která rozšíří jeho funkce a umožní tak zákazníkovi více pracovat se Siri. Půjde o funkce jako vyhledávání podle slov, nastavování více časovačů, najít iPhone nebo například přijímání a odmítání hovorů. Přesný čas vypuštění aktualizace ale nebyl zatím oznámen.

Hledání podle slov bude velice užitečnou funkcí. Znáte jen pasáž písničky, ale nevíte, jak se skladba jmenuje? Žádný problém, jednoduše Siri řeknete (samozřejmě anglicky), ať zahraje skladbu, ve které se vyskytuje vámi zapamatovaná část textu. Siri na základě vámi řečených slov potom skladbu vyhledá a spustí.

Díky nastavení více časovačů vám nyní HomePod připomene mnohem více důležitých věcí. Nastavíte zároveň časovač na dobu, kdy dopere pračka, dopeče se kuře nebo kdy začne váš oblíbený pořad. Pro uskutečnění hovoru požádáte jednoduše Siri, aby zavolala někoho z kontaktů nebo postačí nadiktovat číslo. Příchozí hovory pak budou automaticky přesměrovávány z iPhonu rovnou do HomePodu a sami Siri řeknete, jak má s hovorem naložit. Pokud hovor zmeškáte, prostě se Siri zeptáte, kdo právě volal.

 

Siri shortcuts bude užitečnou funkcí, která díky navolenému procesu ušetří spoustu času. Pokud ráno Siri pozdravíte, můžou se rozsvítit automaticky světla, objednat káva nebo vám budou sděleny informace pro dnešní den. HomePod je dostupný v bílé a černé variantě za cenu 10 990 korun na Alza.cz.

homepod-fb

Dnes nejčtenější

.