Zavřít reklamu

Apple si svá výrobní tajemství střeží jako oko v hlavě. Avšak s narůstajícími nároky na počet vyrobených kusů jednotlivých komponent roste také počet lidí, kteří s chystaným výrobkem přijdou do styku a tím i riziko, že si vše nenechají pouze pro sebe. V tomto případě jde o zaměstnance výrobce procesorů TSMC, který se pokusil ukrást dokumenty a ty poskytnout svému novému zaměstnavateli v Číně.

Konkrétně se jednalo o dokumenty týkající se procesů společnosti TSMC s 16nm a 10nm technologiemi. Ty měly být poskytnuty zaměstnancem firmě Shanghai Huali Microelectronics. TSMC tuto skutečnost pouze oznámila příslušným úřadům, ale odmítá se dále k celé kauze vyjadřovat.

Podobný případ se stal TSMC už dříve. V roce 2015 zažalovala firma jiného bývalého zaměstnance za poskytnutí výrobních tajemství v oblasti vývoje a výzkumu Samsungu, díky čemuž TSMC ztratila náskok v tomto odvětví. I samotný Apple už řešil porušení mlčenlivosti svého zaměstnance, který si zkopíroval návrhy řídící jednotky samořiditelného vozidla, se kterými se také pokusil uniknout do Číny a předat je jiné společnosti.

Celkově případ jen dokazuje, na jak vysoké úrovni TSMC s výrobou čipsetů je. Konkurenční společnosti mu totiž nestačí a tak se snaží k datům, které by jim pomohly k jeho dohnání, dostat alespoň touto cestou.

tsmc-fb

Dnes nejčtenější

.