Zavřít reklamu

Pokiaľ aspoň sem tam zablúdite v App Store do kategórie hier, určite ste sa stretli so ságou Hungry Shark z dielne štúdia Ubisoft. Pred niekoľkými týždňami sme avizovali informáciu o príchode nového doplnku série, ktorý predstavuje miernu odbočku od zaužívaného štandardu. Z morských hlbín sa tentokrát dostávame na súš a žraloky sa menia na fantastické lietajúce jaštery. Pokračovanie série je tentokrát sústredené vo fantasy prostredí, čo predstavuje výborné osvieženie hernej značky. Aké novinky prináša Hungry Dragon?

Existuje len málo herých štúdií, ktoré sa starajú o svojich fanúšikov naprieč všetkými dostupnými platformami tak ako Ubisoft. Plnohodnotné AAA tituly ako Assassin’s Creed, The Division alebo Far Cry si bohužiaľ na telefónoch zahrať nemôžme (aspoň zatiaľ nie), no pre priaznivcov smartfónovej zábavy sa vývojárske zoskupenie stará viac než obdivuhodne. Okrem minisérií známych hier v podobe AC: Pirates alebo Trials Frontier, figuruje vo virtuálnom obchode jedna z najobľúbenejších arkádových záležitostí vôbec. Jedná sa o univerzum Hungry Shark, ktoré sa v najnovšom prevedení mení na dračie prevedenie s príznačným názvom Hungry Dragon.

Známy gameplay v novom rúchu

Pokiaľ čakáte diametrálne odlišný počin ako v prípade Hungry Shark, pravdepodobne vás sklameme. Ubisoft stavil na známy a osvedčený priebeh a ovládanie hry, čo ale vôbec nie je na škodu. Priebeh a vlastne aj celá myšlienka hry je viac než jasná. V úlohe dračieho monštra sa vyberiete na krvilačné besnenie v snahe zožrať všetko, čo zbadáte. Rozdielom je však to, že sa neplavíte v morských hlbinách ale objavujete nebeské zákutia. Princíp ovládania je veľmi intuitívny a jednoduchý, nakoko jedinou vecou ktorú korigujete je smer letu a power-up v podobe zrýchlenia okrídleného draka. Hungry Dragon otvára dvere nielen do nového prostredia, ale dokonca aj do zavodnených oblastí ako tomu bolo v predchádzajúcich tituloch. Poletovanie po hernej obrazovke v snahe zjesť všetky okolité vtáky, ľudí ale aj podivné tvory vo forme lietajúcich prasiatok, iných drakov, duchov a fantastických príšer robí z jednoduchej premisy pútavý herný zážitok. So svojím drakom môžete objavovať neznáme prostredie aj mimo povrchu zeme, napríklad v podobe podzemných šácht, jaskýň alebo tunelov. Ako už bolo spomínané vyššie, s drakom je možné aj plávať vo vode, no tento pohyb je veľmi neohrabaný a pomalý.

 Starý známy spôsob hry je obohatený o niekoľko nových vychytávok

Viac koristi = viac odmien

Čo by to bolo za draka, keby nevedel chŕliť oheň? Tvorcovia sa však dostatočne vyhrali aj s touto možnosťou. Pri konzumácii nadmerného počtu koristi spustíte obdobu schopnosti Gold Rush, ktorú poznáme z hry Hungry Shark. Rozdiel je však v tom, že namiesto možnosti zožrať všetko živé bez ohľadu na veľkosť objektu, môžeme usmažiť všetko okolo nás. Herná sekvencia sa končí v prípade, že vás napadne iný drak alebo silnejšia bytosť, alebo jednoducho zomriete od hladu. V tomo prípade je možné v hre pokračovať za určitý obnos hernej meny, alebo rozohranú partiu ukončiť a začať znova. Po každej odohranej pasáži sa vám na účet pripíše obnos bodov, ktoré ste nahrali pojedaním koristi. Tieto body je možné navýšiť plnením výziev, ktoré odomykajú špeciálny obsah. Po nahraní dostatku bodov získate dračie vajcia rôzneho typu, z ktorých možno získať nové obleky, bonusové mince, diamanty alebo „domácich miláčikov“ vo forme menších pomocných drakov. Každý pomocník je označený na základe cennosti od obyčajného až po legendary. V hre je samozrejme možné kupovať stále lepších a väčších drakov, vďaka ktorým sa vaše skóre percentuálne zvýši.

Pomocou získaných bodov si v hre môžete zaobstarať tony bonusového obsahu

Hra Hungry Dragon predstavuje výborný posun v zábavnej arkádovej sérii, ktorá poteší nejedného fanúšika pútavých, no jednoduchých herných počinov. Tvorcovia z Ubisoftu hlásia rekordné počty sťahovaní, ktoré by sa mali postupne len a len zvyšovať. Samozrejme, nejde o plnohodnotný titul, ktorým sa budete baviť nekonečné hodiny, no na krátenie dlhých chvíľ je ako stvorený. Okrem dostupného herného obsahu, ktorého mimochodom nie je vôbec málo, by mali postupne pribúdať dodatky v podobe denných výziev, limitovaných udalostí a nových odomykateľných doplnkov a postáv.

  • Hungry Dragon je dostupný zadarmo v App Store pre zariadenia s iOS

[appbox appstore id1163163344]

Hungry

Dnes nejčtenější

.