Zavřít reklamu

Ochrana osobních údajů vždy byla pro Apple velkým tématem a několikrát prohlásil, že na osobní údaje hledí jako na základní lidské právo. A ochranu osobních údajů míní Apple ještě vylepšit. Společnost Apple informovala vývojáře aplikací, že nově musí veškeré aplikace obsahovat odkaz na zásady ochrany osobních údajů společnosti Apple. Toto pravidlo vstoupí v účinnost 3. října.

V tomhle případě vůbec nebude záležet na skutečnosti, zda aplikace vyžaduje ke svému fungování připojení k internetu či ne. Dříve Apple tuhle metodu praktikoval jen u aplikací, které fungovaly formou předplatného. K povinnosti uvádět odkaz na ochranu osobních údajů Apple dále ukládá vývojářům povinnost oznámit spotřebiteli, jaké konkrétní osobní údaje aplikace shromažďuje. Pokud vývojáři tyhle pokyny nedodrží, Apple zabrání v aktualizaci aplikace, dokud nebude aplikace zásadám Applu o ochraně osobních údajů vyhovovat.

Ochrana dat a soukromí uživatele je pro Apple velmi důležitá. Proto představil vloni nový systém zabezpečení iPhonu – Face ID:

Společnost vždy kladla na osobní údaje velký důraz. Ten ale ještě zesílil po nedávném průšvihu Facebooku a společností Cambridge Analytica. Že Apple to s osobními údaji myslí opravdu vážně, dokázal i v odpovědi na dopis od amerických zákonodárců, ve kterém byla společnost tázána například na funkci „Hey Siri“ nebo funkcí volání na tísňovou linku v případě ohrožení, která shromažďuje údaje o poloze. Tato funkce přijde s iOS 12.

Dnes nejčtenější

.