Zavřít reklamu

Nynější vzhled systému iOS je bez debat velmi moderní a skvěle pasuje na displeje nynějších iPhonů. V minulosti se ale samozřejmě vzhled operačního systému pro iPhony a iPady výrazně od nynější verze lišil a až do verze iOS 7 víceméně vycházel ze své prvotní předlohy, která dorazila spolu s prvním iPhonem. Ačkoliv by se dal tento design nyní označit spíše za retro, i s odstupem času jej mnoho uživatelů považuje za velmi povedený a některým by dokonce nevadilo, kdyby se k některým jeho prvkům Apple opět vrátil. Dokážete si ale vlastně představit, jak by se retro iOS vyjímal třeba na perfektním OLED displeji iPhonu X?

Přesně tuto otázku si položil designér, kterého naleznete pod přezdívkou AppleiDesigner. Ve svém povedeném konceptu proto promítl prvky známé především ze stařičkého iOS 6 na displej iPhonu X. Díky konceptu můžete zavzpomínat především na starý design některých ikon, jejichž design nejspíš každý fanoušek Applu alespoň jednou v životě viděl. Minimálně stará ikona Safari či Fotoaparátu je totiž skutečně známá.

Tak co, jak by se vám retro design iOS na displeji iPhonu X líbil? Vsadím se, že mnozí z vás by si jej na něm představit dokázali. Možná je trochu škoda, že Apple v nastavení svého iOS možnost nastavení určitého schématu, které byly možné nastavovat kdysi již na tlačítkových telefonech, nic podobného nemá. Ale kdo ví, třeba se někdy něčeho podobného dočkáme.

iphone-x-ios-6-3

Dnes nejčtenější

.