Zavřít reklamu

Když se na začátku prosince minulého roku vyrojily první informace o tom, že se Apple rozhodl k nákupu velmi populární aplikace na rozpoznávání hudby Shazam, vyvolalo to ve světě slušný poprask. Tímto nákupem totiž může Apple výrazně vylepšit některé své služby, čímž přinese zákazníkům o poznání vyšší komfort. Jen pár dní po oznámení nákupu se ale začalo spekulovat o tom, zda nákupem Apple neznevýhodní konkurenci natolik, že by to již mohlo překračovat zákony. Poté, co některé země Evropské unie vyslovily své obavy právě z možného porušení antimonopolních zákonů, se tak na tento obří nákup zaměřily i regulační orgány Evropské unie. Ty měly posoudit, zda je přesně podle zákonů. A jak se zdá, problém nebude.

Na šetření regulačních orgánů, které se nákupem Applu zabývaly, byla určena čtyřměsíční lhůta, která končí 4. září. Do tohoto dne by se měli vyšetřovatelé vyjádřit, k jakému stanovisku došli. Podle zdrojů agentury Reuters je ale již prakticky rozhodnuto. Nákup Applu by měl být prý schválen bez veškerých dodatečných podmínek a úprav, což je pro jablečnou společnost samozřejmě velmi dobrá zpráva.

Věděli jste, že Shazam má i svou aplikaci pro Apple Watch?:

Dá se očekávat, že po tomto “odklepnutí” již začne Apple realizovat své plány naplno. Co vše od něj ale můžeme čekat v tuto chvíli samozřejmě netušíme. Nicméně tři možné scénáře jsme vám na našem webu přinesli ve zvláštním článku. Pokud vás tedy možnosti, které jsou dle našeho názoru vcelku reálné, zajímaly, určitě mrkněte sem. 

Headphones

Dnes nejčtenější

.