Zavřít reklamu

Zítra je to přesně 7 let, co se Tim Cook stal CEO společnosti Apple a nahradil tak Steve Jobse, který bohužel o pár týdnů později zemřel. V rozhovoru pro agenturu Bloomberg zavzpomínal na svého někdejšího šéfa, se kterým si práci evidentně užíval:

„Jak bych jen práci se Stevem popsal….. byla prostě osvobozující. Kdybyste s ním mluvili o nějakém obrovském projektu, obrovské vizi, stačilo mu to důkladně popsat, on řekl „OK“ a bylo. Měli jste otevřené dveře a mohli začít pracovat. Když jsem zde začínal, byl pro mě velmi příjemný šokem, že by obrovská společnost mohla takhle fungovat. Z dřívějších dob jsem byl zvyklý na samou byrokracii a posudky, které člověka svazovaly a nedaly průchod inovativním nápadům.“ vzpomínal Tim a dodal, že si tehdy myslel, že Steve Jobs usedne na ještě dlouho dobu do čela správní rady.

Čas od času je ve vedení potřeba změna. Ne že by to bylo aktuální, agentura Bloomberg ale zveřejnila seznam nástupců, kteří by třeba někdy mohli nahradit v nejvyšším vedení Tima Cooka. Potenciálními nástupci Tima Cooka v čele Applu by mohl být výkonný ředitel Jeff Williams nebo šéf marketingu Phil Schiller. To jsou podle Bloombergu v současné době dva nejžhavější kandidáti na případnou obměnu CEO. Jsou zde ale i další velmi schopní vedoucí jednotlivých divizí společnosti. Jsou jimi například vedoucí divize služeb Eddy Cue, vedoucí softwaru Craig Federighi, finanční ředitel Luca Maestri, obchodní ředitelka Angela Ahrendts a spousty dalších.

Na předávání kormidla jablečné společnosti je ale nejspíš ještě čas. Přestože si to nejsou někteří lidé schopni přiznat, Apple pod Timem Cookem dál parádně vzkvétá a není tedy důvod, aby svůj post opouštěl.

Tim Cook fb

Dnes nejčtenější

.