Zavřít reklamu

Hranie videohier a celkovo aj globálny videoherný priemysel bol ešte donedávna väčšinovo zastúpený práve mužským pokolením. Gaming sa však v poslednej dekáde stále viac a viac rozširuje aj do vôd nežnejšieho pohlavia, čo sa výrazne odráža na skutočnostiach ako sú herné streamy a podiel nákupov jednotlivých herných titulov. Práve druhý menovaný fakt je v tejto tematike viac než zaujímavý. Podľa posledných prieskumov a štatistík, je u žien o 79% väčšia pravdepodobnosť, že sa nechajú zlákať na častejšiu kúpu herných titulov na platformu mobilných zariadení a následný dodatkový obsah v podobe „In App Purchase“.

Dáta z prieskumu poskytla firma Liftoff, ktorá sa zaoberá štúdiom mobilného trhu. Podľa štatistiky sa až 16,7 % žien rozhodne po nákupe aplikácie alebo hry kúpiť aj dodatkový obsah. V celkovom meradle sa to môže zdať, iba ako 0,18$ v prípade celkovej virtuálnej hernej knižnice, no v porovnaní s mužmi je toto číslo oveľa väčšie. Možnosť, že si ženy obsah zaobstarajú je až o 79% vyššia ako v prípade mužov. V konečnom dôsledku  to robí v očiach herných vývojárov zo žien omnoho žiadanejšiu cieľovú skupinu a hodnotnejší trh.

A čo Vy? Zvyknete si kupovať bonusový obsah vo svojich obľúbených herných počinoch? 

Správa zahŕňa dáta z 350 rôznych hier a aplikácií v perióde od júna/června 2017 do mája/května 2018. V porovnaní s minulým rokom nám štatistika ukazuje, že počet In App Purchase transakcií zo strany žien je takmer dvojnásobný ako v prípade mužov. Tento výsledok utvrdzuje aj fakt, ktorému sa agentúra venovala v nedávnej minulosti. Podľa Liftoff ženy vyhľadávajú skôr hry typu Puzzle a skákačky, čo dáva vývojárom možnosť zamerať sa práve na tento žiadaný okruh. Herné štúdia by sa podľa výskumu mali pri vízii väčšieho zisku zamerať hlavne na ženské publikum, nakoľko práve táto cieľová vzorka predstavuje momentálneho ťahúňa mobilného herného priemyslu.

Liftoff tiež konštatuje, že v prípade operačného systému, sú používatelia iOS omnoho ťažšie presvedčiteľní na kúpu danej aplikácie, či hry. Keď sa však odhodlajú hru kúpiť, míňajú viac ako užívatelia Androidu. Napriek tomu je expanzia Androidu oveľa väčšia ako v prípade jablčných zariadení. Každý deň je aktivovaných až 1,5 milióna nových zariadení s Androidom, no vývojári sa aj naďalej sústreďujú rovnako na obe platformy. Čo sa týka polohového aspektu, k transakciám typu In App Purchase sú najviac naklonení obyvatelia Európy, Ruska a krajín stredného východu. Naopak najproblémovejším trhom v tejto sekcii je paradoxne Ázia.

hry

Dnes nejčtenější

.