Zavřít reklamu

Pryč jsou časy, kdy byl CarPlay výhradou pouze těch nejdražších automobilů a jeho podporu byste spočítali na prstech jedné ruky. Po této jablečné hračce totiž sahá v poslední době stále více automobilek, které je implementují do svých automobilů a majitelům iPhonů tak nabízí novou možnost, jak si zpříjemnit cestování vozem s připojeným iPhonem. Některé automobilky ale s implementací stále váhají. Své by o tomto přístupu mohla říci i Toyota, která se donedávna k použití CarPlay ve svých vozech zdráhala. Ani tato automobilka však tomuto trendu neodolala a nakonec podlehla. 

Před pár měsíci Toyota oznámila, že v příštím roce vnukne podporu CarPlay modelu Avalon. Po nějaké době pak prozradila, že se CarPlay dočkají i modely Corolla Hatchbag a RAV4. To ale není vše. Podle čerstvých zpráv dala totiž Toyota zelenou dalšímu automobilu a CarPlay je ochotná implementovat i do oblíbeného sedanu Carmy a minivanu Sienna.

Počet vozidel s CarPlay se brzy rozroste.

Dle kroků některých automobilek to tedy vypadá, že se CarPlay těší čím dál větší popularitě a přestože byl možná donedávna spíše přehlížený, pomalu ale jistě se dere na výsluní. Tomu jistě dopomůže i podpora aplikací třetích stran, která přibude s iOS 12. V autě s CarPlay si tak užijete například i veleoblíbenou aplikaci Waze, která byla donedávna jen doménou iPhonů a iPadů. 

carplay-fb

Dnes nejčtenější

.