Zavřít reklamu

Opět vybuchující iPhone v hlavní roli. Před pár dny jsme vás informovali o incidentu, který se stal v Číně. Jedné ženě, která jela po rušné silnici, explodoval iPhone přímo na palubní desce. Dnešní případ je velmi podobný, i když už staršího data.

Jedná se o incident z Jižní Karolíny, kde explodoval iPhone svému uživateli přímo v kapse. Stalo se tak na podzim roku 2016 právě v době, kdy se o nebezpečí lithium-iontových baterií hovořilo velmi nahlas. Především kvůli Samsungu Note 7. iPhone 6 popálil muže natolik, že musel být přepraven do centra zabývajícím se popáleninami v nedaleké Georgii. Robert Portee, kterého se případ týká, byl prý na návštěvě u svého syna. Krátce poté, co si nabil svůj telefon a dal si ho do kapsy, cítil obrovské horko a praskání jeho oblečení.

iPhone 6 má s explozí baterie velké problémy.

Nyní Portee požaduje odškodné od Applu a společnosti Asurion, která mu iPhone prodala. Uvádí, že by obě společnosti měly vědět o riziku spojeném s těmito bateriemi. Také si myslí, že by iPhone měl uživatele varovat, když se přehřívá. Navíc se nejedná o ojedinělý případ. Kromě výše zmíněného incidentu v Číně také například explodoval iPhone 6 v obchodě v Las Vegas, kde byl přístroj připraven k opravě.

Je zajímavé, že se exploze týkají většinou právě iPhonu 6 a můžeme jen doufat, že se Applu podařilo odstranit jejich příčinu a u budoucích zařízení už k podobným problémům docházet nebude.

iPhone-6-fb

Dnes nejčtenější

.