Zavřít reklamu

Představte si situaci, kdy sedíte ve svém autě, uháníte stotřicítkou po dálnici, posloucháte svou oblíbenou hudbu a užíváte si jízdu. Náhle si však všimnete, jak z vašeho iPhonu, který leží na palubní desce, začnou šlehat plameny a kouř pomalu zaplňuje interiér vozu. Že byste nic podobného zažít nechtěl jak v autě, tak ani mimo něj? Není divu. Přesto se však takovéto patálie stávají. Své by o tom mohla vyprávět jedna žena z Číny, která se s podobným problémem setkala před pár dny.

Incident, který se odehrál na rušné silnici v Šanghaji, zaznamenala kamera uvnitř vozu. Na videu z ní je jasně vidět, že z iPhonu vyšlehnou znenadání plameny zapříčiněné vadnou baterií, která se okamžitě nafoukne a odlepí displej od těla telefonu. Telefon následně chvíli lehce kouří, což je jen předzvěst dalších plamenů, které jej za pár vteřin celý pohltí. Ačkoliv není požár nikterak intenzivní, řidičku samozřejmě velmi vyděsil. Ta proto automobil zastavila a okamžitě jej opustila, aby předešla případnému úrazu. 

Spolu s řidičkou cestoval automobilem i její manžel, který se nechal slyšet, že v době exploze telefonu s ním nikdo nic nedělal. Telefon rovněž nebyl nabíjen, nebyla přes něj přehrávána hudba a ani navigace nebyla zapnuta. Exploze baterie tak přišla skutečně znenadání. Jako nejpravděpodobnější příčinu pak muž označil výměnu baterie v neautorizovaném servisu, ke které se žena v tomto roce rozhodla. Servis ale podle slov muže odpovědnost za škoda odmítá.

Těžko v tuto chvíli se stoprocentní jistotou říci, co přesně za explozí stálo. Podle všeho totiž neprobíhá ani žádné důkladnější vyšetřování celého incidentu, které by možnou příčinu odhalilo. Jako nejpravděpodobnější varianta se ale zdá nekvalitní baterie vyrobená třetí stranou v kombinaci s vysokými teplotami, které nyní Čínu sužují. Teplota v zemi byla totiž v tento den zhruba 37 stupňů, přičemž rozpálená palubní deska mohla mít ještě o mnoho stupňů více. Je tedy možné, že právě vysoká teplota v kombinaci s mizernou kvalitou baterie zkázu iPhonu zapříčinily. 

Pokud se tedy chcete podobným problémům vyvarovat i vy, měli byste dodržovat hned dvě věci. Tou první je určitě výměna baterie v ověřených servisech či minimálně odebírat baterie od ověřených dodavatelů. Druhou věcí je pak zbytečně nevystavovat iPhone vysokým teplotám, které v těchto dnech sužují prakticky celou Evropu. O tomto tématu jsme však již jeden článek napsali, takže na něj určitě mrkněte zde. 

iPhone-Explodes-Dashboard-China-Faulty-Battery

Dnes nejčtenější

.