Zavřít reklamu

Bez používání emoji si již naši běžnou komunikaci s okolím téměř neumíme představit. Obecně se však dá říci, že při komunikaci každý z nás používá několik svých oblíbených emoji, se kterými si vystačíme prakticky v jakékoliv situaci. Konsortium, které má emoji na starosti, však stále nepolevuje a nové animované obrázky neustále vymýšlí a schvaluje, aby mohly být v následujících týdnech, měsících či letech přidány do už tak rozsáhlé nabídky emoji. A právě pár kandidátů do nové sady emoji, která je již v pořadí dvanáctá, včera ukázali světu.

V Unicode 12, s jejímž příchodem se počítá v roce 2019, by se mělo objevit plno poměrně zajímavých novinek. Mezi těmi nalezneme například asistenčního psa pro slepce, emoji slepce či různé páry držící se za ruce, které budou složeny jak z mužů, tak i žen různých barev. Krom toho se pak v Unicode 12 objeví potápěčské masky, vafle, hinduistický chrám, bílé srdce, plameňák či vydra. 

Pokud emoji vodících psů, neslyšících a dalších několika věcí projdou, dočkáme se jich s největší pravděpodobností na podzim příštího roku v iOS 13, respektive některé z jeho aktualizací. V první verzi iOS, která vychází v září, totiž noví emoji většinou ještě nebývají a Apple je do něj zaimplementuje až později. Letos v září bychom se pak měli dočkat například přidání zrzavých lidí a dalších několika možných typů vlasů, superhrdinů, klokanů, papoušků, humrů či salátu. 

A jaký názor máte na šílenství okolo emoji vy? Má podle vás ještě jejich přidávání ještě vůbec smysl, nebo jste naopak toho názoru, že čím víc, tím líp? 

emoji unicode 12

Dnes nejčtenější

.