Zavřít reklamu

V nastavení vašeho jablečného telefonu si můžete vcelku jednoduše nastavit, aby se automaticky přijímaly všechny příchozí hovory. Možná si říkáte, že je tato funkce zbytečná a nemá žádné využití, každopádně se vás dnes pokusím vyvést z omylu. Nejprve si ukážeme, jak tuto funkci aktivovat, a poté si řekneme, kde se dá využít. Abyste tuto funkci mohli aktivovat, potřebujete mít na iPhonu iOS 11 nebo novější. Pojďme se tedy společně podívat, jak tuto funkci aktivovat.

Jak aktivovat automatický příjem

Jak už tomu bývá zvykem, tak přejdeme do Nastavení. Přepneme se do Obecných a zde vybereme možnost Zpřístupnění. Poté swipneme trochu níže, dokud se na obrazovce neobjeví kolonka Směrování hovorů, kterou otevřeme. Zde rozevřeme možnost Automatický příjem a funkci switchem aktivujeme. Po aktivaci funkce se objeví ještě další nastavení, kde si můžeme zvolit dobu, po které se hovor automaticky přijme. Zde záleží na vašich preferencích – ve výchozím nastavení jsou přiřazeny tři sekundy, které by měly stačit na to, abyste příchozí hovor případně odmítli.

Existuje více verzí, kde můžete tuto funkci využít. Jedna z nich je například při jízdě autem, kdy máte spuštěnou navigaci v držáku na okně. Pokud vám s aktivovaným automatickým příjmem někdo zavolá, tak se nemusíte naklánět k telefonu a ohrožovat tak ostatní účastníky provozu. Všeobecně, pokud máte telefon v jakémkoliv držáku, tak můžete automatického přijmu využít pro větší pohodlnost.

Každopádně si musíte dávat pozor na to, abyste tuto funkci také vypínali. Párkrát se mi stalo, že jsem automatický příjem nevypnul a hovor se automaticky přijmul například v kapse. Taktéž je škoda, že si u automatického přijmu nemůžeme navolit jen několik čísel, u kterých chceme automatický příjem aktivovat. Pokud se také možnosti v dalších verzích iOS dočkáme, tak už bude funkce automatického přijmu dokonalá.

Dnes nejčtenější

.