Zavřít reklamu

Je tomu jen pár dní, co se z bety iOS 12 podařily vydolovat informace o přípravě iPhonu s podporou dvou SIM karet, který by měl dorazit již letos na podzim. Že se něčeho podobného skutečně dočkáme pak včera naznačil i čínský portál Economic Daily News, kterému se podařilo od jeho zdrojů získat několik zajímavých informací. Ty nás ale bohužel příliš nepotěšily. 

Podle čínských informací uvede letos Apple na trh hned čtyři iPhony – 5,8” iPhone X, 6,1” iPhone s podporou jedné SIM a s podporou dvou SIM a jako poslední iPhone X Plus. Dvě SIM tedy budou omezeny jen na střední model, který by měl být zároveň i nejlevnější. Pokud jste se tedy těšili, že si dvě SIM užijete na telefonu s OLED displejem, máte smůlu. Tu ale nejspíš budete mít i tak. 

Takto bude vypadat nejlevnější letošní iPhone se 6,1″ LCD displejem: 

Krom omezení na střední model totiž ve zprávě stojí, že 6,1” iPhone s podporou dvou SIM dorazí jen na jediný trh a to do Číny. Právě Číňané a potažmo i ostatní Asiati totiž telefony s podporou dvou SIM karet milují a hojně je využívají, takže by na tomto trhu mohl Apple příchodem speciálního modelu uspět. Na druhou stranu se ale dá očekávat, že i ostatní trhy by tento modely přivítaly všemi deseti. Jasně, takové prodeje jako model s podporou jedné SIM by asi neměl, stále by si ale své kupce našel. Osobně si tedy myslím, že se iPhone s podporou dvou SIM rozšíří do více zemí, než jen do Číny, byť možná ne do všech, ve kterých Apple své iPhony běžně prodává. Cílovou skupinou by tak mohly být ve výsledku jen ty největší trhy, pokud bychom tedy kalkulovali alespoň částečně se zprávou v Číny.

Uvidíme, jak se tedy Apple nakonec ohledně tohoto modelu rozhodne a hlavně jakou na něj pak nalepí i cenovku. Představení nových produktů se ale kvapem blíží. Dá se totiž očekávat, že proběhne standardně na začátku září a to nejspíš opět v Divadle Steva Jobse, které je součástí areálu nového sídla Applu – Apple Parku. 

iphone dual sim

Dnes nejčtenější

.