Zavřít reklamu

Počet maloobchodních značkových prodejen firmy Apple neustále roste. Nově vybudované značkové prodejny spojuje téměř identický design, v němž hlavní roli nejčastěji hraje čiré sklo, bílá barva a dřevěné vybavení, jako jsou police a stoly. Prostory nově vzniklých jablečných obchodů jsou navrženy tak, aby v nich bylo možné pořádat akce v rámci programu Today at Apple. Cupertinská společnost se rozhodně nehodlá spokojit se stávajícím počtem prodejen a plánuje výstavbu dalších (ačkoliv česká pobočka stále chybí). Nově míří Apple do jedné z nejikoničtějších budov v Los Angeles – Tower Theatre.

O plánech společnosti Apple na zřízení nové prodejny v ikonickém Tower Theatre v Los Angeles se mluvilo dlouho. Dnes se celá věc stala oficiální, protože Apple se podělil s veřejností o detaily, týkající se nové lokace. Zprávu přinesl deník Los Angeles Times. Podle vyjádření jablečné společnosti bude obchod v Tower Theatre po svém dokončení představovat jednu z nejprominentnějších lokací. Firma plánuje kompletní předělání interiéru příslušné části budovy, který chce proměnit ve svůj typický prodejní prostor a interaktivní komunitní oblast.

Podle nákresu, který společnost Apple zveřejnila, by mělo v prodejně zůstat zachováno původní ladění a styl interiéru Tower Theatre. Budova v sobě snoubí francouzské, španělské, maurské a měla napodobovat pařížskou operu. Honosná a historicky cenná budova je však v současné době v havarijním stavu, a její majitelé, stejně jako členové městské rady, čekají na revitalizaci ze strany Applu. Jablečná společnost má v plánu se při revitalizaci původními plány budovy a jejími historickými fotografiemi.

BJ Siegel, který má v Applu na starost design maloobchodních prodejen, uvedl v rozhovoru pro Los Angeles Times, že budova Tower Theaters byla pro Apple inspirací již řadu let. Dodal, že design nových Apple prodejen ve stylu „skleněných kostek“ nemusí být nutně pravidlem, o čemž podle něj svědčí pobočky v Covent Garden, na Kurfürstendamm v Berlíně nebo třeba plánovaná pobočka v Carnegie Library ve Washingtonu. Budoucí prodejnu v Tower Theatre popsal Siegel jako odlišnou.

Společnost doufá, že akce, pořádané v této lokaci, budou mít potenciál přivést stovky lidí, v plánu jsou ale také komornější události pro menší skupiny návštěvníků. I zde se budou konat setkání Today at Apple, jejichž součástí budou vzdělávací i kulturní programy, stejně jako akce pro děti.

Apple Tower Theatre fb

Dnes nejčtenější

.