Zavřít reklamu

Bety chystaného iOS 12 nám toho už o chystaných produktech prozradily vcelku hodně. Dozvěděli jsme se například o podpoře režimu na šířku u iPhonu X Plus, vylepšení pro HomePod a známe už i přesný design chystaného iPadu Pro. Ten nám prozradila ikona, kterou Apple v betě zanechal a šikovný vývojář Guilherme Rambo ji, jak je jeho dobrým zvykem, bez problému odhalil. A právě tento muž má na svědomí odhalení dalšího tajemství, které nám chystaný iPad odhalí ještě o něco více.

Ikona, kterou Rambo odhalil, byla sice malá, ukázala nám však přesný tvar rámečků okolo iPadu a naznačila nám, že se na rozdíl od iPhonu X nedočkáme u nového iPadu žádného výřezu, ale “pouze” souměrných úzkých rámečků kolem jeho obvodu. Kvůli velikosti ikony jsme ale nevěděli, zda bude mít tablet rohy po vzoru iPhonu X zaoblené, či zda Apple vsadí na klasické prvé úhly. V páté betě iOS 12 ale našel Rambo další zajímavé informace, které tajemství okolo rámečků odhalují.

Pokud jste doufali v rámečky zaoblené, můžete začít jásat. Podle nálezu vývojáře na ně totiž Apple vsadil ve všech rozích, což ostatně potvrzuje i screenshot, který Rambo zveřejnil. Na něm můžete vidět jak zaoblené rohy, tak spodní lištu, která nahrazuje domovské tlačítko. To totiž bude samozřejmě kvůli tenkým rámečkům chybět a jeho funkci zastoupí gesta známá z iPhonu X. 

iPad-Rounded-Corners

Krom potvrzení přesného designu nového iPadu Pro pak díky nalezení kódových označení pro iPhony vývojář potvrdil i to, že všechny letošní iPhony budou mít bezrámečkový design po vzoru loňského iPhonu X. To ale není vzhledem k únikům z předešlých týdnů žádné překvapení. 

Nový iPad Pro bude tedy vypadat zhruba nějak takto: 

Valná většina nejasností okolo chystaného iPadu Pro tak již byla víceméně odhalena a nám už tak nezbývá nic jiného, než si na jeho představení počkat. To proběhne s největší pravděpodobností v první polovině září, jak má Apple ve zvyku. Snad na něj tedy Apple nalepí alespoň rozumnou cenovku, která nás od jeho koupě neodradí. 

iPad-Pro-2018-1

Dnes nejčtenější

.