Zavřít reklamu

Jeden by si řekl, že se Apple z loňských úniků informací o chystaných produktů z GM verze iOS 11 poučí a své testovací softwary nebude těmito informacemi již pěchovat. Opak je ale pravdou. I v letošních betách iOS 12 se totiž objevují spousty zajímavých informací o vylepšení pro letošní produkty. A právě včera vyplulo na povrch další tajemství, díky kterému již není pochyb o příchodu dlouho očekávaného iPadu Pro s Face ID.

Nový iPad Pro bude vypadat takto: 

Při prohledávání páté bety iOS 12 narazil vývojář Guilherme Rambo, kterého si již určitě pamatujete díky spousty podobných nálezů, ikonu nebo chcete-li glyf, která potvrzuje design nového iPadu Pro. Podle nálezu dostane nový iPad kolem displeje úzké rámečky, do kterého Apple skryje senzory pro Face ID. Tablet tak nedostane výřez, kterým se chlubí iPhone X. Kvůli tenčím rámečkům pak přijde iPad samozřejmě o své domovské tlačítko, které sloužilo k jeho ovládání. Místo toho bude novinka ovládána pomocí gest, která Apple poprvé představil vloni u iPhonu X. Krom ikony pak nalezl vývojář v kódech bety i zmínku o Face ID, takže je jeho příchod na iPad již poněkolikáté potvrzen. 

Takto vypadá ikona nového iPadu Pro nalezená v iOS 12 Beta 5 v porovnání s ikonou starých iPadů:

hlsipad

Jelikož jsou veškeré informace o iPadu skryty v betě iOS 12, je vcelku pravděpodobné, že jej Apple představí již letos v září po boku nových iPhonů a Apple Watch. Bohužel však v tuto chvíli nevíme, jakou cenovku na tuto novinku nalepí. Jelikož se ale bude jednat o produkt, který bude v následujících pár letech udávat směr iPadům, bude jeho cena nejspíš poměrně vysoká. 

PhoneArena Team

Dnes nejčtenější

.