Zavřít reklamu

O tom, že se Applu nebývale daří, již nemůže být po včerejším ohlášením finančních výsledku za druhé čtvrtletí tohoto roku žádných pochyb. Prodejně si totiž polepšil takřka u všech produktů, přičemž vrásky na čele mu můžou dělat tak maximálně horší prodeje počítačů Mac. Ty by ale mohl rozpumpovat chystaný nástupce MacBooku Air, který by se měl světu ukázat již na podzim. Co ale Apple naopak velmi těší, je úspěch kategorie produktů “Ostatní”, která zahrnuje AirPods, Apple TV, Apple Watch, iPod touch, HomePod, produkty od Beats a veškeré doplňky. Ta totiž zažila v uplynulém čtvrtletí velmi slušný růst.

Podle vyjádření šéfa Applu zaznamenala tato kategorii v uplynulém čtvrtletí příjmy ve výši 3,74 miliardy dolarů, což je o 37 % více než tomu bylo ve stejném období před rokem. Je tedy zcela evidentní, že růst je skutečně obrovský. Při pohledu na seznam produktů, které kategorie obsahuje, je však nejspíš všem hned jasné, co je hlavními tahouny této kategorie. Pokud tipujete, že AirPods a Apple Watch, máte samozřejmě pravdu.

Svět AirPods a Apple Watch miluje

Nositelná elektronika, do které AirPods a Apple Watch patří, zaznamenala meziroční nárůst o 60 %, což je skutečně neuvěřitelné číslo. Na druhou stranu jsme však zprávy o obrovské oblibě AirPods a Apple Watch, která stále neutichá, slyšeli v minulých týdnech již několikrát, takže se o žádné velké překvapení nejedná. 

Ačkoliv nám Cook detaily o prodejích AirPods nesdělil, ohledně Apple Watch byl vstřícnější a prozradil například to, že mají za sebou nejlepší druhé čtvrtletí ve své historii. Jejich prodeje byly totiž opět rekordní a téměř dvojnásobně překonaly stejné období vloni. V žádném případě se na nich tak nepodepsalo očekávání nové generace, která by měla dorazit již letos v září. Zatímco u iPhonů je totiž vždy vyčkávání zákazníků na novou generaci útlumem prodejů vidět, Apple Watch si na nic podobného stěžovat nemusí. 

Podtrženo, sečteno – Apple má za uplynulé čtvrtletí rozhodně spoustu důvodů k radosti. Pokud se navíc vyplní všechny prognózy analytiků a již brzy se dočkáme nástupců většiny veleúspěšných produktů, mohl by se Apple v ziscích octnout na zcela nové úrovni a to i poměrně rychle. Vše je ale samozřejmě zatím ve hvězdách.

Apple Watch AirPods FB

Dnes nejčtenější

.