Zavřít reklamu

Krom chystaných iPhonů je v posledních dnech vcelku intenzivně slyšet i o iPadech Pro s Face ID, které by měl Apple na podzim letošního roku též představit. O těch jsme toho však doposud věděli poměrně málo a jisti jsme si byli maximálně tak tím, že se budou ovládat skrze gesta jako iPhone X, nabídnou úzké rámečky a Face ID, díky kterému bude Apple moci upustit od Home Buttonu s Touch ID. Jak se však zdá, novinek bude u těchto iPadů o poznání více.

Včera jsme vám na našem webu přinesli informace o rozměrech, možném odstranění 3,5mm jack konektoru a přesunutí Smart Connectoru na zcela jiné místo, než na které jsme u nynějších iPadů Pro zvyklí. Právě Smart Connector by se ale mohl dočkat změny o poznání větší. Leaker Steve H., kterého můžete na Twitteru znát pod přezdívkou @onleaks, totiž zveřejnil velmi zajímavé schéma, na kterém jsou parádně vidět záda nového iPadu. Ty ale zdobí nad Lightning konektorem velmi zajímavá novinka, která vypadá jako zcela nový typ konektoru. Právě k Lightningu se měl ale podle japonského portálu Macotakara přesunout i Smart Connector. Je tedy možné, že právě záhadná novinka znázorňuje přepracovaný Smart Connector 2. generace, který bude umožňovat daleko větší možnosti.

ipad_pro_cad

V tuto chvíli je velmi těžké říci, co vlastně Apple k přesunutí Smart Connectoru mohlo vést. Pokud k němu ale opravdu přistoupí, bude to pro něj znamenat výrazné přepracování veškerého příslušenství pro své tablety. V úvahu ale samozřejmě připadá varianta, že záhadná věc na schématu znázorňuje něco zcela jiného, o čem jsme doposud neslyšeli (byť je to s ohledem na dostupné informace krajně nepravděpodobné). V nejdivočejších představách bychom si mohli tuto věc spojit například se senzorem pro otisky prstů, které známe především ze zad telefonů s Androidem. Použití čtečky na zádech by dávalo smysl v případě, že by iPad Pro s Face ID podporoval odemykání pouze ve vertikálně poloze. iPad se však používá především v horizontální poloze a tudíž by museli uživatelé vždy iPad kvůli odemčení buď otočit, nebo jej odemknout pomocí kódu. Právě použitím čtečky otisků prstů na zádech iPadu by ale tuto věc vyřešili. 

Bude nový iPad Pro vypadat nějak takto?: 

Uvidíme, jaká tajemství okolo nového iPadu se na nás vyvalí v následujících dnech a týdnech. Faktem však je, že se jejich představení neúprosně blíží, takže bychom se mohli brzy dočkat například i reálných fotografií, které nám prozradí další nálož zajímavých detailů. Do té doby si ale budeme muset vystačit s tím málem, co je nyní k dispozici. 

ipad pro koncept fb

Dnes nejčtenější

.