Zavřít reklamu

Zatímco ještě před několika lety jsme byli zvyklí využívat 4” iPhony a jejich nárůst na 4,7” s příchodem iPhonu 6 byl pro mnohé z nás poměrně nepříjemný minimálně co se týče zvykání na mohutnější telefon, dnes jsou již tyto “plácačky” standardem. Podle prodejních statistik některých modelů by se pak dalo dokonce říci, že se mnoho uživatelů řídí heslem “Čím větší, tím lepší,”. Jak jinak si totiž vysvětlit nebývalou oblibu v “pluskových” verzích iPhonů, která ve světě čím dál více roste.

Skvělým příkladem rostoucí obliby “pluskových” iPhonů je trh v USA. V domovině Applu se iPhonům daří prakticky od svého vstupu na trh velmi dobře a jejich podíl navíc stále stoupá. Asi se tak nebudete divit, že po představení iPhonu X vypuklo v Americe hotové šílenství a “desítka” se stala nejprodávanějším modelem, stejně jako na valné většině trhů po celém světě. Šílenství však již pomalu opadlo a dle nového průzkumu společnosti CIRP jsou nyní nejprodávanějšími iPhony v USA právě modely “pluskové”, konkrétně iPhony 8 Plus. 

V průběhu druhého čtvrtletí představovaly nové iPhony 8, 8 Plus a X celkem 54 % všech prodaných iPhonů v zemi. Z těchto procent si pro sebe iPhone 8 ukousl 13 %, iPhone X 17 % a iPhone 8 Plus velmi slušných 24 %, což je suverénně nejvíce ze všech iPhonů, které se ve druhém čtvrtletí v USA prodaly. Velmi zajímavé je ale i to, že i starší modely se těší velmi slušné popularitě, která je navíc znatelně vyšší, než tomu bylo vloni. Ve stejném období loňského roku totiž tvořily prodeje nejnovějších iPhonů, čili modelů 7 a 7 Plus zhruba 80 % všech prodávaných iPhonů v USA. 

I přes vysokou cenu se iPhonu X v prodejích nebývale dařilo: 

Vyčkávání na nový model

V grafu je jasně patrné i to, že iPhone X již zdaleka tolik netáhne. Tento trend navíc bude s blížícím se představením nových modelů čím dál výraznější. Mnoho zákazníků totiž samozřejmě na novou generaci iPhonů čeká a nedává pro ně žádný smysl zakoupit jen zhruba dva měsíce od jejich představení model představený vloni za plnou cenu.

cirpiphonemodelsq22018-800x354

Bude velmi zajímavé sledovat, jak se tabulka vyvine v následujících měsících a jak s ní zahýbe příchod nových iPhonů. Od těch se totiž opět čeká velký úspěch a překonávání prodejních rekordů. K tomu má dopomoci hlavně levný model s LCD displejem a iPhone X Plus, po kterém je obrovská poptávka především v Asii. Snad nás tedy ani jeden z trojice iPhonů, které bychom se měli dočkat, nezklame. 

iPhone X white back FB

Dnes nejčtenější

.