Zavřít reklamu

Reklama má v dnešním moderním světě stále větší význam a dá se díky ní vydělat slušný balík peněz, pokud samozřejmě víte, jak na to. Apple si je toho samozřejmě moc dobře vědom a v pár zemích nabízí reklamní službu pro malé vývojáře v App Storu, kteří potřebují lépe zpropagovat své aplikace a dostat je tak do povědomí uživatelů iPhonů a iPadů. Aplikace vývojářů, kteří si takovouto službu zaplatí, se začnou při vyhledávání jiných aplikací zobrazovat díky vyhledávání klíčových slov, se kterými jsou spjaty. Ač jsou označeny jako reklamní výsledek vyhledávání, mnohé uživatele mohou zaujmout a to natolik, že jim nakonec dají přednost před aplikací, pro kterou původně do App Storu zamířili. A právě tato služba se pomalu ale jistě rozšiřuje.

Doposud byl tento typ reklam dostupný pouze v USA, Austrálii, Kanadě, Mexiku, Švýcarsku, Velké Británii a na Novém Zélandu. Apple však včera tuto novinku rozšířil i do Francie, Německa, Itálie, Japonska, Jižní Koreje a Španělska, takže se celkový počet zemí, ve kterých reklamy v App Storu “frčí” vyšplhal na 13. První reklamní kampaně na podporu aplikací se pak v App Storu objeví od 1. srpna. 

K rozpumpování App Storu přispěl velkou měrou i jeho redesign z iOS 11:

V jednoduchosti je síla

Hlavní výhodou tohoto typu reklam je jejich jednoduchost. Vývojářům totiž stačí zadat skutečně jen několik málo věcí a jejich kampaň může odstartovat. Velmi pozitivní je také to, že vývojáři platí Applu jen za nainstalování aplikací a nikoliv jen za jejich prohlédnutí uživateli. Díky tomu tak mají poměrně slušnou jistotu, že jimi vynaložené peníze skutečně přetaví v nainstalování aplikací na velké množství zařízení. Další výhodou je pak to, že Apple nabízí vždy při vyhledávání určitých slov jen skutečně relevantní reklamy na aplikace, které by mohly být určitou alternativou aplikace vyhledávané, či zkrátka do daného okruhu spadají. Nestane se vám tak například to, že budete v App Storu vyhledávat aplikaci na recepty a vypadne na vás atlas pavouků. 

Přestože Apple s příchodem iOS 11 přepracoval svůj App Store takřka k nepoznání a vytvořil v něm například sekci pro objevování aplikací, které by předtím zákazníci jen těžko nalezli, klasické vyhledávání přes klíčová slova je stále velmi populární. Více než 70 % návštěvníků tohoto obchodu totiž aplikace hledá právě přes něj, přičemž až 65 % stažených aplikací je nalezeno právě přes vyhledávací pole. 

V tuto chvíli není úplně jasné, jak rychle hodná Apple tuto novinku rozšiřovat i do dalších zemí. Dá se ale očekávat, že s tím nějak výrazně otálet nebude. Přeci jen, je to vzpruha jak pro vývojáře a samotný App Store, tak i pro něj.

app store reklamy

Dnes nejčtenější

.