Zavřít reklamu

Unboxing videa jsou velmi populární a většinou nabízí pohled na obsah balení a základní představení nějakého nového produktu. Ale Marques Brownlee a Justine Ezarik na to šli jinak. Dostal se jim totiž do ruky originálně zabalený a nikdy neotevřený iBook G3 z roku 2000.

Na první pohled vám iBook může připadat jako levná náhražka z tržnice. Díky celoplastovému a barevnému provedení opravdu nepůsobí jako produkt od stejné společnosti, která vyrábí například precizní a designově krásné MacBooky. Ale doba se mění a iBook byl ve své době obrovsky populární.

Specifikace produktu jsou z dnešního pohledu opravdu úsměvné. iBook G3 obsahoval 300 MHz procesor, 64 MB paměti RAM a 6 GB harddisk. Pro porovnání – samostatný macOS Mojave zabere na disku necelých 5 GB, Windows 10 dokonce 20 GB.

iBook na první pohled vypadá jako hračka pro děti:

Po připojení nabíječky se iBook bez jakýchkoliv problémů spustil a začala instalace a příprava operačního systému. Tím byl Mac OS 9 a při nastavování vás dokonce čekalo několik výukových obrazovek o tom, co je to internet. iBook G3 byl totiž pro spoustu uživatelů prvním zařízením, které připojili k internetu, který v té době zažíval velký boom. Vtipné je, že primárním prohlížečem byl v tomto notebooku Microsoft Internet Explorer.

Na videu můžete vidět, že i na takto starém zařízení se dá například brouzdat po internetu, možná byste s ním dokonce zvládli nějakou základní kancelářskou práci. Akorát si představte, jak byste vypadali, kdybyste do kavárny přišli s tímto iBookem. To by bylo zvědavých pohledů…

ibook 1

Dnes nejčtenější

.