Zavřít reklamu

Instagram je v dnešní době velice populární sociální sítí a myslím si, že většina z vás, stejně jako já, preferuje právě Instagram před ostatními sociálními sítěmi. Bohužel ale pro nás se před pár měsíci na Instagramu objevila funkce, která mohla hodně uživatelů zaskočit. Osobně bych nechtěl, aby se Instagram začal nějakým způsobem podobat Facebooku, bohužel si ale pro nás vývojáři nachystali funkci, která dle mého názoru na Instagram nepatří. Jedná se o ukazatel, který vašim sledujícím sdělí, kdy jste měli aplikaci naposledy otevřenou a byli v ní naposledy aktivní. Naštěstí pro nás lze ale tato funkce deaktivovat, a proto se pojďme podívat, jak na to.

Jak na Instagramu deaktivovat sledování aktivity

Postup je naštěstí pro nás vcelku jednoduchý a není třeba žádné aplikace třetí strany. Otevřeme Instagram a pomocí ikonky našeho profilu se v dolním menu přesuneme na náš profil. Poté klikneme na ikonu ozubeného kolečka v horní části obrazovky, která představuje nastavení. Nyní v nastavení stačí sjet o něco dolů, dokud nenarazíme na kolonku Stav aktivity, kterou otevřeme. Zde už poté jednoduše stačí pomoci switche funkci deaktivovat.

Pokud se rozhodnete pro deaktivaci funkce sledování aktivity, tak mějte na paměti, že nikdo z vašich sledujících sice neuvidí informaci o vaší poslední aktivitě, tak stejně ale vy neuvidíte aktivitu uživatelů, které sledujete vy. Podle mého názoru tato funkce do Instagramu jednoduše nepatří, jelikož Instagram je aplikace primárně založená na fotkách, nikoliv na soukromých zprávách. Každopádně je skvělé, že vývojáři tuto funkci nepřidali „napevno“ a máme ji možnost deaktivovat.

naposledaktivniinstagram_fb

Dnes nejčtenější

.