Zavřít reklamu

O Indii se ve spojitosti s Applem hovoří v poslední době poměrně intenzivně. Jablečná společnost se totiž na tamním trhu snaží prosadit, seč jí síly stačí především levnými iPhony SE a nyní již i iPhone 6s. Tento plán může mít ale již brzy zádrhel.

Již několikrát jsme vás na našem webu informovali o tom, že je Apple s indickou vládou v rozepři kvůli státní antispamové aplikaci, kterou nechce ve svém App Storu povolit. Indii totiž sužují různé nevyžádané telefonáty a zprávy a tak se tamní vláda rozhodla proti tomuto nepříjemnému problému bojovat alespoň takto. Jablečná společnost však nechce kvůli tomu, že by aplikace de facto vyžadovala přístup k protokolům o hovorech a zprávách, vydat povolení k umístění do App Storu. To se ale nejspíš již brzy změní.

Indický telekomunikační úřad opět lehce upravil svou politiku zaměřenou na snižování nevyžádané pošty, přičemž do ni mimo jiné zahrnul to, že veškeří prodejci smartphonů musí v zemi nejpozději do půl roku umožnit všem zákazníkům instalaci státní antispamové aplikaci, jinak jejich zařízením znemožní například přístup ke 3G a 4G sítím či k hlasovým službám. Jinými slovy, iPhony a iPady v Indii by se staly kvůli těmto omezením značně osekané a tudíž by o ně přestal být mezi zákazníky zájem, což by vedlo ke snížení prodejů.

Pokud tedy chce Apple na indickém trhu uspět, nejspíš mu nezbude nic jiného, než zatnout zuby a aplikaci do svého obchodu přijmout. Na druhou stranu jsme však viděli, že ustoupení ze svých zásad pro něj není až takový problém, jelikož požadavkům čínské vlády také vychází vstříc poměrně bez problémů. 

iphone-india-fb

Dnes nejčtenější

.