Zavřít reklamu

Před několika měsíci jsme vás informovali, že Apple zahájil výrobu svých telefonů v Indii. Problémem dané země však je chudoba, a proto se předpokládalo, že Apple bude na indickém trhu prodávat iPhone SE za nižší cenu, aby byl pro tamní obyvatele dostupnější. Jakmile se jablečné telefony objevily na pultech indických obchodů, nižší ceny nepřinesly.

Apple plánuje v Indii své snahy rozšířit. Podle nové zprávy deníku The Economic Times bude indický ministr obchodu a průmyslu Suresh Prabhu velice spokojený, pokud Apple rozšíří své působení v zemi. Prabhu vysvětlil, že vláda bude více než šťastná, že se do země dostane jedna z nejlepších značek na světě. Dokonce je ochotna vyřešit veškeré problémy, jimž Apple čelí při expanzi do Indie.

Závod pro výrobu iPhonu SE se nachází konkrétně v Bangalore. Pokud chtěl Apple prodávat svá zařízení v Indii, musel zde zřídit i výrobu. Indické zákony totiž říkají, že společnosti, jež chtějí provozovat v zemi maloobchodní činnost, musí zde vyrábět minimálně 30 % svých produktů.

Pokud by se podařilo v Indii vyrobit 30 % zakázek a zbylých přivézt ze zahraničí, znamenalo by to, že Apple by zde mohl otevřít také Apple Store, a tím pádem i snížit cenu iPhonu SE, jak se původně předpokládalo.

iPhone SE back FB 3

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.